تاریخ انتشار : شنبه 26 آبان 1403 - 18:39
کد خبر : 6310

از مبانی طراحی تا توسعه سایت‌های پیشرفته؛ راهنمای جامع

از مبانی طراحی تا توسعه سایت‌های پیشرفته؛ راهنمای جامع
طراحی و توسعه وب یکی از پرتقاضاترین رشته‌های حوزه فناوری اطلاعات است و همواره افراد زیادی را به سمت خود جذب می‌کند. این حوزه شاخه‌های بسیار زیادی دارد و مباحث مختلفی در آن مطرح می‌شود؛ از آموزش برنامه نویسی گرفته تا آموزش وردپرس و آموزش پایتون که هر کدام وظیفه توسعه بخشی از سایت را بر عهده دارند. در حالت کلی می‌توان طراحی و توسعه وب را به دو روش انجام داد که یکی از آن‌ها با کدنویسی و دیگری بدون کدنویسی است. برای آشنایی شما عزیزان با مسیر طراحی و توسعه سایت، قصد داریم یک راهنمای جامع، از مبانی...

طراحی و توسعه وب یکی از پرتقاضاترین رشته‌های حوزه فناوری اطلاعات است و همواره افراد زیادی را به سمت خود جذب می‌کند. این حوزه شاخه‌های بسیار زیادی دارد و مباحث مختلفی در آن مطرح می‌شود؛ از آموزش برنامه نویسی گرفته تا آموزش وردپرس و آموزش پایتون که هر کدام وظیفه توسعه بخشی از سایت را بر عهده دارند. در حالت کلی می‌توان طراحی و توسعه وب را به دو روش انجام داد که یکی از آن‌ها با کدنویسی و دیگری بدون کدنویسی است. برای آشنایی شما عزیزان با مسیر طراحی و توسعه سایت، قصد داریم یک راهنمای جامع، از مبانی تا پیشرفته را در اختیارتان قرار دهیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

 

آشنایی با مبانی طراحی و توسعه سایت

برای ورود به دنیای طراحی و توسعه وب، آشنایی با مبانی این حوزه و درک اصول اولیه بسیار مهم است و درک آن‌ها مسیر را روشن می‌کند. مراحل طراحی سایت موارد متعددی را شامل می‌شود که عبارتند از:

  • ایده‌پردازی و طراحی ظاهر سایت (UI و UX)
  • تبدیل UI به Front-end
  • برنامه نویسی سایت و تکمیل بخش Back-end
  • مدیریت اطلاعات و تامین امنیت

قبل از اینکه به آموزش برنامه نویسی و اینکه چه قدم‌هایی را باید طی کنید بپردازیم، ابتدا باید با چند مفهوم آشنا شوید.

۱. آشنایی با فرانت اند (Front-End) و بک اند (Back-End)

وب‌سایت‌ها در حالت کلی به دو بخش فرانت و بک اند تقسیم می‌شوند. فرانت اند به بخش ظاهری سایت گفته می‌شود که کاربران با آن تعامل دارند و هر چیز قابل مشاهده در سایت را شامل می‌شود؛ حتی پنل کاربری و پنل مدیریت هم جزو Fron-End سایت به حساب می‌آید. کدنویسی صفحات وب با استفاده از زبان‌های HTML، CSS و JavaScript و و فریمورک‌های مانند React، Vue.js و Bootstrap انجام می‌گیرد.

Back-End به بخش‌هایی از سایت مربوط می‌شود که وظیفه پردازش اطلاعات و مدیریت داده‌ها را برعهده دارد. برای مثال، زمانی که کاربر یک فرم را در سایت پر می‌کند، ثبت اطلاعات داخل فرم در پایگاه داده، توسط بخش بک اند انجام می‌گیرد. زبان‌های برنامه نویسی مختلفی مثل PHP، پایتون و Node.js برای توسعه بک اند سایت وجود دارد و با یادگیری آن‌ها می‌توانید به یک متخصص Back-End تبدیل شوید؛ بنابراین برای ورود به این بخش، باید آموزش برنامه نویسی پایتون و سایر زبان‌های بک را در اولویت قرار دهید.

۲. طراحی سایت با کدنویسی و بدون کدنویسی

یکی از مواردی که احتمالا در آموزش برنامه نویسی کامپیوتر و طراحی سایت با آن مواجه شده باشید، طراحی و توسعه سایت با کدنویسی و بدون کدنویسی است. در این بخش قصد داریم به این مساله بپردازیم تا تصمیم بهتری بگیرید.

  • طراحی سایت با کد نویسی: در این روش، همه بخش‌های سایت با کدنویسی انجام می‌گیرد و کنترل کاملی بر روی جزئیات وجود دارد و می‌توان هر نوع سایتی را طراحی کرد. برای این کار باید ابتدا بخش فرانت و سپس بخش بک اند توسعه داده شود. مدت زمان پیاده‌سازی سایت با این روش طولانی است و هزینه زیادی نیاز دارد. با شرکت در دوره‌های آموزش برنامه نویسی حضوری یا آنلاین می‌توانید یادگیری با کدنویسی را شروع کنید.
  • طراحی بدون کدنویسی: سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس به کاربران این امکان را می‌دهند تا بدون نیاز به کدنویسی و با کمک قالب‌ها و افزونه‌های آماده، انواع مختلفی از سایت‌ها را طراحی کنند. آموزش سیستم مدیریت محتوای وردپرس نیاز به زمان کمتری دارد و با هزینه پایینی می‌توان سایت مورد نظر را طراحی کرد؛ البته در این روش به اندازه کد نویسی آزادی عمل ندارید و پیاده‌سازی برخی سایت‌ها امکان‌پذیر نیست.

برای آشنایی با هر کدام از این موارد می‌توانید در دوره‌های آموزشی برنامه نویسی رایگان شرکت کنید تا بدانید کدام یک برای شما مناسب است.

از مبانی طراحی تا توسعه سایت‌های پیشرفته؛ راهنمای جامع

 

طراحی و توسعه سایت به چه شکل انجام می‌گیرد؟

اگر بخواهید یک سایت را به صورت اصولی و از پایه طراحی کنید، اولین قدم ایده‌پردازی و طراحی ظاهر آن است. به این صورت که ابتدا صاحبان سایت، امکانات و ویژگی‌هایی که قصد ایجاد آن‌ها در سایت را دارند، مشخص می‌کنند. بعد از آن این اطلاعات در اختیار یک طراح گرافیک گذاشته می‌شود تا با توجه به اهداف شرکت، ارزش‌ها و امکاناتی که لازم دارند، ظاهر سایت را در نرم افزارهایی مثل Adobe XD طراحی کند. این طراحی کاملا ایستا است و فقط محل قرارگیری المان‌ها، رنگ‌ها، فونت، فاصله بین المان‌ها و سایر موارد مشخص می‌گردد. در این طراحی، علاوه بر ظاهر، تجربه کاربری هم مد نظر قرار داده می‌شود.

بعد از آن، طراحی در اختیار متخصص فرانت گذاشته می‌شود تا ظاهر سایت را با کدهای HTML، CSS، جاوا اسکریپت و یک سری کتابخانه‌ها پیاده‌سازی کند. در این مرحله علاوه بر ظاهر سایت، امکان دارد بخش پنل مدیریت نیز طراحی شود.

در قدم بعدی نوبت به کدنویسی بک اند و تبدیل سایت به حالت پویا می‌رسد. در این بخش با آموزش پایتون یا زبان‌هایی مثل PHP، با پایگاه داده ارتباط برقرار می‌کنند و داده‌ها را در آن جا ذخیره می‌کنند. در واقع می‌توان گفت، اصلی‌ترین بخش در طراحی سایت مربوط به همین بخش است و به همین دلیل آموزش کد نویسی اهمیت ویژه‌ای دارد.

بعد از انجام کد نویسی، مسائل مربوط به امنیت سایت مورد بررسی قرار می‌گیرد. این بخش در سایت‌های بزرگ توسط متخصصان امنیت بررسی می‌شود تا امنیت حداکثری را به وجود آورند. دقت داشته باشید اگر از آموزش وردپرس از مبتدی تا پیشرفته استفاده کنید، برای طراحی سایت نیازی به گذراندن مراحل بالا ندارید؛ چرا که بسیاری از آن‌ها به صورت آماده است و فقط باید المان‌ها را کنار یکدیگر قرار دهید.

طراحی و توسعه سایت را از کجا شروع کنیم؟

حال که با مباحث مختلف در مورد طراحی و توسعه وب سایت آشنا شدید، اولین کاری که برای ورود به این حوزه باید انجام دهید، مشخص کردن هدف است. آیا به آموزش کد نویسی فرانت علاقه دارید و می‌خواهید به یک متخصص فرانت اند تبدیل شوید، یا به آموزش پایتون علاقه دارید و به دنبال تبدیل شدن به یک متخصص بک اند هستید. شاید هم هیچکدام از این دو را دوست ندارید و می‌خواهید با آموزش وردپرس، قدم به این مسیر بگذارید.

در ادامه بررسی خواهیم کرد که برای شروع هر کدام از این موارد به چه مهارت‌هایی نیاز دارید.

۱. آموزش برنامه نویسی فرانت اند و مهارت‌های مورد نیاز برای آن

HTMl و CSS پایه و اساس برنامه نویسی فرانت اند هستند و با کمک آموزش برنامه نویسی از صفر pdf یا ویدیوهای آموزشی می‌توانید این دو مهارت را یاد بگیرید. HTML ساختار صفحات وب را تشکیل می‌دهد و شامل عناصر و تگ‌هایی برای اضافه کردن متن، تصاویر، لینک و سایر اجزا به صفحه است.

از CSS نیز برای استایل‌دهی به صفحات وب استفاده می‌کنند و رنگ، فونت، اندازه و سایر موارد را تنظیم می‌کنند. در CSS موارد مختلفی را باید یاد بگیرید که از جمله آن‌ها می‌توان به Grid Layout، Flexbox، انیمیشن‌ها و ترنزیشن‌ها اشاره کرد.

در کنار این دو، زبان برنامه نویسی دیگری که برای فرانت اند باید یاد بگیرید، JavaScript است که از آن برای ایجاد تعاملات پویا و تغییرات لحظه‌ای در صفحات استفاده می‌کنند. ایجاد اسلایدر، منوهای کشویی و نمایش و پنهان کردن عناصر، از جمله کاربردهای جاوا اسکریپت در سایت است.

برای اینکه برنامه نویسی Front-End با سرعت بیشتری پیش برود، می‌توانید از یک سری فریمورک استفاده کنید که از پرکاربردترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • Bootstrap
  • React.js
  • Vue.js
  • Angular
  • Tailwind CSS

۲. آموزش پایتون و نقشه راه برای شروع یادگیری

پایتون یکی از بهترین و ساده‌ترین زبان‌های برنامه نویسی در جهان است و حتی در آموزش برنامه نویسی برای کودکان نیز از آن استفاده می‌کنند. این زبان خوانایی بسیار بالایی دارد و به زبان محاوره نزدیک است؛ به همین دلیل افراد به راحتی آن را درک می‌کنند.

آموزش برنامه نویسی پایتون رایگان برای افرادی که قصد ورود به دنیای برنامه نویسی را دارند، بهترین انتخاب است. آموزش صفر تا صد پایتون رایگان در کنار کاربرد برای توسعه وب، در حوزه‌های دیگری هم به کار برده می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به هوش مصنوعی، داده‌کاوی و بازی سازی اشاره کرد. برای شروع یادگیری Python آموزش‌های مختلفی وجود دارد و می‌توانید مسیر را از آموزش پایتون جادی رایگان شروع کنید. همچنین با مطالعه کاملترین کتاب آموزش پایتون رایگان نیز می‌توانید پایتون را با جدیت بیشتری یاد بگیرید. برای دانلود کتاب کافی است عبارت آموزش پایتون pdf رایگان را جستجو نمایید تا به کتاب‌های رایگان دسترسی داشته باشید.

مراحلی که برای یادگیری پایتون باید طی کنید به شکل زیر است.

  • یادگیری مقدمات و مفاهیم پایه: آموزش پایتون با یادگیری مفاهیم ابتدایی مثل متغیرها، انواع داده‌ها، توابع و عملگرها شروع می‌شود؛ حتی در آموزش پایتون برای کودکان رایگان نیز ابتدا این مفاهیم را به صورت ساده آموزش می‌دهند.
  • کار با ساختار داده‌ها: قدم بعدی در آموزش پایتون پیشرفته رایگان، یادگیری نحوه کار با لیست‌ها، دیکشنری‌ها، تاپل‌ها و مجموعه‌ها است. این ساختارها کمک می‌کنند تا داده‌ها را بهتر مدیریت کرده و برنامه‌های پیشرفته‌ای بنویسید.
  • مفاهیم برنامه نویسی شی گرا (OOP): یکی از مراحل کلیدی در آموزش برنامه نویسی، توسعه برنامه به روش شی گرایی است؛ به همین دلیل در آموزش پایتون تصویری فارسی رایگان به این موضوع می‌پردازند و مباحثی مانند کلاس‌ها، ارث‌برند و سایر موارد در آن مطرح می‌شود.

۳. آموزش توسعه وب سایت با وردپرس

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای محبوب در جهان است و اکثر وب‌سایت‌های ایرانی با آن طراحی شده است. با آموزش وردپرس رایگان می‌توان انواع سایت‌های خبری، فروشگاهی، شرکتی، املاک، رزرو هتل و هر سایت دیگری را راه‌اندازی کرد.

 

این سیستم به کاربران این امکان را می‌دهد تا بدون کدنویسی، امکانات مختلف را در سایت ایجاد کنند. مراحل کار با وردپرس به این شکل است که:

  • ابتدا وردپرس را دانلود و آن را در هاست نصب می‌کنید. این سیستم دارای پنل مدیریت بسیار قوی است و همه امکاناتی که نیاز دارید را در اختیارتان قرار می‌دهد.
  • قدم بعدی برای راه‌اندازی سایت، نصب قالب است که با این کار نیازی به کدنویسی ندارید. انواع مختلفی از قالب‌ها برای وردپرس وجود دارد که در آموزش وردپرس نحوه کار با آن‌ها را یاد می‌گیرید.
  • در مرحله بعدی از بهترین آموزش وردپرس، با نصب افزونه‌ها می‌توانید امکانات مختلفی را به سایت اضافه کنید. مثلا با نصب افزونه المنتور، می‌توانید صفحات سایت را با کشیدن و رها کردن طراحی کنید.

از مبانی طراحی تا توسعه سایت‌های پیشرفته؛ راهنمای جامع

آیا آموزش برنامه نویسی با گوشی امکان‌پذیر است؟

با پیشرفت ابزارها و اپلیکیشن‌ها، این امکان برای افراد فراهم شده تا با استفاده از تلفن همراه نیز آموزش برنامه نویسی را پیش ببرند؛ البته این کار محدودیت‌هایی دارد و شاید برای بسیاری از افراد سخت باشد. در حالت کلی توصیه می‌کنیم تا جای ممکن از لپ تاپ یا کامپیوتر برای آموزش پایتون یا آموزش وردپرس استفاده نمایید؛ اما اگر این امکان وجود نداشت، با گوشی هم می‌توان این مسیر را پیش برد. حتی با گوشی می‌توان آموزش برنامه نویسی اندروید را هم انجام داد.

جمع‌بندی

در این نوشته سعی کردیم مراحل توسعه وب از مبانی تا مباحث پیشرفته را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. امیدواریم مباحث مطرح شده در خصوص آموزش برنامه نویسی، آموزش پایتون و سایر موارد مفید بوده باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مبل شنی تبلیغات متنی