روشهای صحیح و اشتباه برای نگهداری مواد غذایی کنار هم
اگر مواد غذایی را کنار هم قرار دهید، با فرصت نفوذ باکتریهای فاسدکننده روبهرو میشوید. این باعث میشود که با گذشت زمان و حتی در زمان کوتاهتر، این باکتریها مواد غذایی را فاسد کنند و باید سریعاً آنها را دور بریزید. برای پیشگیری از این آلودگیهای غذایی، بهترین راه چیست؟ بهترین روش برای نگهداری مواد
اگر مواد غذایی را کنار هم قرار دهید، با فرصت نفوذ باکتریهای فاسدکننده روبهرو میشوید. این باعث میشود که با گذشت زمان و حتی در زمان کوتاهتر، این باکتریها مواد غذایی را فاسد کنند و باید سریعاً آنها را دور بریزید. برای پیشگیری از این آلودگیهای غذایی، بهترین راه چیست؟
بهترین روش برای نگهداری مواد غذایی کنار هم، فریز کردن است. این روش ساده، سریع و معمولیترین راه برای جلوگیری از فساد و بد مزه شدن مواد غذایی است. با رعایت اصول نگهداری صحیح در داخل یخچال یا فریزر، ارزش غذا هیچگاه کاهش نخواهد یافت و طعم و مزه آن تغییر نخواهد کرد.
بعضی از مواد غذایی را میتوان در دمای اتاق یا در کابینتهای آشپزخانه نگهداری کرد و به دلیل خاصیت خود، تغییری در آنها ایجاد نمیشود. اما مهم است که مواد غذایی بهطور صحیح بستهبندی شده و از نفوذ نور و هوا به آنها جلوگیری شود. بهترین ظروف برای این کار، ظروف شیشهای، پلاستیکی و کیسههای فریزری هستند. بر اساس راهنماییهای سازمان غذا و دارو، تاریخ انقضای محصول به معنای بهترین کیفیت و طعم آن است.
روشهای مختلفی برای نگهداری مواد غذایی کنار هم وجود دارد:
کنسروکردن
این روش برای موادی مانند مربا، ژله، سس، پوره و سبزیجات مناسب است.
قبل از شروع، ظرف را به دقت شسته و شور کنید و مواد غذایی را نیم پز کنید.
اگر مواد غذایی اسیدی نیستند، میتوانید کمی آبلیمو یا سرکه اضافه کنید.
مواد غذایی آماده شده را درون شیشههای دربدار بریزید.
با کنسروسازی مواد غذایی در منزل، هزینهها را کاهش داده و از خطرات مربوط به ظروف پلاستیکی و فلزی جلوگیری میشود.
فریزکردن
این روش سادهترین و سریعترین راه برای نگهداری مواد غذایی است.
میتوانید انواع سبزیجات، سوپها، پورهها و میوههای خردشده را به سادگی فریز کنید.
مواد غذایی باید بهگونهای بستهبندی شوند که هوا وارد آنها نشود.
به تاریخ انقضای مواد غذایی توجه کنید و در صورت لزوم، آن را بر روی بسته بنویسید.
بسته بندی نامناسب میتواند باعث ایجاد لکههای قهوهای شود و باعث خشک شدن آهسته مواد غذایی شود.
روش فریز کردن سبزیجات را میتوانید چگونه انجام دهید؟
برای نگهداری مواد غذایی کنار هم، روشهای مختلفی وجود دارد:
خشککردن:
خشککردن یکی از بهترین روشها برای نگهداری مواد غذایی است. مواد غذایی خشکشده طعم مقویتری دارند و فضای کمتری را به خود اختصاص میدهند.
رطوبت مواد غذایی خشکشده باید مابین ۲۰ درصد و یا کمتر باشد.
از دستگاههای خشککن، آویز کردن سبزیجات به صورت دستهای، استفاده از فر و قرار دادن آنها در معرض تابش نور خورشید میتواند بهترین روش برای انجام این کار باشد.
تخمیر:
تخمیر کمک میکند تا ارزش غذایی خوراکیها بسیار بالا رود. داشتن باکتریهای مفید در تخمیر برای سیستم گوارش و سیستم ایمنی تاثیرگذار است.
برای این کار ابتدا مواد غذایی باید خرد و یا همان رنده شوند، سپس با آب نمک تکمیل آن صورت بگیرد.
شور کردن انواع سبزیجات و میوهها در سرکه نیز یکی از روشهای خوش طعم برای نگهداری آنها میباشد.
قرار دادن مواد غذایی در فضای سرد:
استفاده از یخچال یا فضاهایی با دمای پایین به صورتی که میتوان انواع میوهها، سبزیجات ریشهدار، کلم و کرفس را برای ماهها نگهداری کرد.
برای مثال، میتوانید میوههایی مانند زردآلو، توتفرنگی، انگور و پیازچه را بدون هیچ گونه عمل خاصی در یخچال قرار دهید.
اما برخی از میوهها مانند کیوی، هلو و گلابی نیاز به رسیده شدن دارند و سپس باید آنها را در یخچال قرار دهید.
میوههایی مانند انار، پرتقال و زنجبیل نیازی به نگهداری در یخچال ندارند چون دوام آنها در دمای معمولی بسیار بالاست.
برای نگهداری سبزیجات، این روشها را امتحان کنید:
شست و شو:
برای مراقبت از سبزیجاتی که دارای برگ هستند، باید آنها را با دقت شست و شو کنید. سپس آنها را در یک حوله یا پارچه آبگیر بپیچید و درون ظرف یا پلاستیک سربسته قرار دهید.
کاهو، کلم و اسفناج با این روش برای زمان طولانی ای سالم میمانند. اگر سبزیجات شسته شده را خریداری کردهاید، بهتر است خودتان دوباره آنها را بشویید تا اطمینان بیشتری داشته باشید.
نگهداری در محیط مناسب:
کدو حلوایی و سبزیجات ریشهدار مثل سیر، پیاز و سیبزمینی، باید در محیط تاریک، خنک و خشک خارج از یخچال نگهداری شوند.
گوجهفرنگی نارس را در دمای اتاق و دور از نور خورشید نگهدارید تا به کامل بلوغ برسد، سپس آن را در یخچال قرار دهید.
چگونگی نگهداری از حبوبات:
حبوبات:
حبوبات برای مدت زمان طولانیتری ماندگاری دارند، حتی میتواند به چندین سال برسد. برای دریافت این نتیجه، از ظروف دربدار یا پلاستیکی استفاده کنید و در فضایی سرد، خشک و دور از نور خورشید قرار دهید.
اگر از نگهداری حبوبات شما بیشتر از یک سال گذشته است، زمان پخت به آن یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین اضافه کنید تا کمی نرم شود.
چگونگی نگهداری از لبنیات:
لبنیات:
نگهداری از لبنیات اهمیت بیشتری دارد، زیرا با خراب شدن، احتمال مسمومیت و بیمار شدن افراد خانواده افزایش مییابد. برای جلوگیری از این مشکل، انواع لبنیات را در سردترین نقطه یخچال قرار دهید.
هرگز شیر را به درون درب یخچال ننهید چرا که با تماس هوای گرم زودتر فاسد میشود.
برای نگهداری ماهی، بهترین روش این است که آن را در دمای سرد ۲ تا ۶ درجه سانتیگراد نگهداری کنید. ماهی را میتوانید در یک ظرف شیشهای یا چینی برای مدت حداکثر یک روز نگهداری کنید. ماهی دودی نیز میتواند بین دو تا چهار روز در یخچال ماندگاری داشته باشد.
برای نگهداری گوشت:
گوشت قرمز میتواند بین ۳ تا ۴ روز، گوشت گوساله بین ۲ تا ۳ روز و گوشت مرغ بین ۱ تا ۲ روز در یخچال ماندگاری کند.
گوشت چرخ کرده بسیار حساس است، بنابراین توصیه میشود که پس از خرید، آن را بلافاصله بستهبندی کرده و در فریزر قرار دهید.
برای نگهداری نان:
برای نگهداری صحیح، نان را در کاغذ یا پارچه بپیچید و در یخچال یا فریزر قرار دهید.
اگر تمایل به مصرف نان دارید، کافی است آن را دوباره در فر یا توستر گرم کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰