چند روش ساده و کاربردی برای خشک کردن سیر در خانه!
بهترین روش خشک کردن سیر در خانه سیر یکی از طعمدهندههای محبوب در آشپزی ایرانی است که خواص بیشماری برای سلامتی دارد. با وجود اینکه سیر تازه در تمام طول سال در دسترس است، اما خشک کردن آن میتواند راهی عالی برای نگهداری طولانیمدت و استفاده از آن در هر زمان باشد. در این مقاله،
بهترین روش خشک کردن سیر در خانه
سیر یکی از طعمدهندههای محبوب در آشپزی ایرانی است که خواص بیشماری برای سلامتی دارد. با وجود اینکه سیر تازه در تمام طول سال در دسترس است، اما خشک کردن آن میتواند راهی عالی برای نگهداری طولانیمدت و استفاده از آن در هر زمان باشد. در این مقاله، بهترین روش خشک کردن سیر در خانه را به شما آموزش میدهیم.
سادهترین روش خشک کردن سیر:
انتخاب سیر: سیرهای سالم و بدون لکه را انتخاب کنید. حبههای بزرگ سیر را به دو یا سه قسمت تقسیم کنید.
جدا کردن پوست سیر: برای جدا کردن پوست سیر میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید.
روش اول: حبههای سیر را در یک ظرف شیشهای بریزید و درب آن را محکم ببندید. سپس شیشه را به شدت تکان دهید تا پوست سیرها جدا شود.
روش دوم: حبههای سیر را به مدت چند دقیقه در آب جوش خیس دهید و سپس پوست آنها را به راحتی جدا کنید.
خشک کردن سیر:
روش اول: استفاده از فر: * فر را با دمای ۱۱۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. * حبههای سیر را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است بچینید. * سیرها را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در فر قرار دهید و در این مدت هر ۳۰ دقیقه یکبار آنها را زیر و رو کنید تا به طور یکسان خشک شوند. * زمان خشک شدن سیر به ضخامت برشها و نوع فر شما بستگی دارد. * برای اطمینان از خشک شدن کامل سیر، یک حبه را از فر خارج کرده و آن را بشکنید. اگر مغز سیر نیز خشک بود، سیرها آماده هستند.
روش دوم: استفاده از نور خورشید: * حبههای سیر را در یک سبد یا سینی مشبک بچینید و آنها را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. * سیرها را به مدت ۳ تا ۴ روز در آفتاب قرار دهید و هر روز آنها را زیر و رو کنید تا به طور یکسان خشک شوند. * در شبها سیرها را در داخل خانه و دور از رطوبت قرار دهید. * سیرها زمانی آماده هستند که کاملاً خشک و ترد شده باشند.
نکات مهم:
برای خشک کردن سیر، از سیرهای تازه و با کیفیت بالا استفاده کنید.
سیرها را در مکانی خنک، خشک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.
میتوانید از سیر خشک شده به صورت پودر سیر نیز استفاده کنید. برای این کار، سیرهای خشک شده را در آسیاب برقی پودر کنید و در ظرف دربسته نگهداری کنید.
فواید خشک کردن سیر:
نگهداری طولانیمدت: سیر خشک شده را میتوان تا ۶ ماه در یخچال و تا ۱ سال در فریزر نگهداری کرد.
طعم قویتر: سیر خشک شده طعم قویتر و متمرکزتری نسبت به سیر تازه دارد.
کاربردهای متنوع: از سیر خشک شده میتوان در انواع غذاها، سوپها، سسها و مارینادها استفاده کرد.
مفید برای سلامتی: سیر خشک شده خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی سیر تازه را حفظ میکند.
با استفاده از این روشهای ساده، میتوانید سیر را به راحتی در خانه خشک کرده و از طعم و خواص بینظیر آن در تمام طول سال بهرهمند شوید.
چند روش ساده برای خشک کردن سیر در خانه
سیر یکی از طعمدهندههای محبوب در آشپزی ایرانی است که خواص بیشماری برای سلامتی دارد. با وجود اینکه سیر تازه در تمام طول سال در دسترس است، اما خشک کردن آن میتواند راهی عالی برای نگهداری طولانیمدت و استفاده از آن در هر زمان باشد. در این مقاله، ۷ روش ساده برای خشک کردن سیر در خانه را به شما آموزش میدهیم.
۱. خشک کردن سیر زیر نور خورشید:
بدون شک بهترین روش خشک کردن سیر قرار دادن آن زیر نور آفتاب است.
برای این کار بعد از جدا کردن پوست سیرها، باید سیرها را به صورت حلقه حلقه برش دهید.
سپس ورقه های سیر را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و برای چند روز زیر نور آفتاب قرار دهید.
۲. خشک کردن سیر تازه با نخ کشیدن آن:
بهترین روش خشک کردن سیر تازه این است که آن را به نخ بکشید.
در این شیوه برای خشک کردن سیر تازه با ساقه می بایست سیرها را درسته با کمک نخ و سوزن به یکدیگر وصل کرده و در یک نقطه آویزان کنید تا سیرها کاملا خشک شوند.
در این شیوه تقریبا ۱ تا ۲ ماه نیاز است تا سیرها خشک شوند.
۳. خشک کردن سیر در خشک کن و مایکروفر:
راحت ترین روش خشک کردن سیر در منزل استفاده از مایکروفر و دستگاه خشک کن است.
برای این کار می بایست دستگاه را روی حالت خشک کن تنظیم کنید و سیرها را در آن بگذارید.
شما باید سیرها را زیر و رو کرده و صبر کنید تا به طور کامل ترد و خشک شوند.
۴. خشک کردن سیر روی بخاری:
برای تهیه یک پودر سیر خوشمزه و اینکه عطر آن ماندگاری بالایی داشته باشد می توانید سیرها را در کف یک سینی بزرگ پهن کنید و روی شوفاژ یا بخاری بگذارید تا در فضای خانه به دور از آلودگی هوا خشک شوند.
این روش خشک کردن سیر برای افرادی که به آفتاب مستقیم دسترسی ندارد مناسب است.
فقط گاهی سیرها را زیر و رو کنید تا به سینی نچسبند.
۵. خشک کردن سیر تازه به شیوه سنتی:
برای خشک کردن سیر تازه می توانید پوست سیرها را بگیرید و آن را به صورت حلقه حلقه برش بزنید.
سپس پارچه تمیزی روی زمین و در زیر آفتاب پهن کنید و این ورقه های سیر را روی آن پهن کرده و اجازه دهید به طور کامل خشک شوند.
۶. خشک کردن سیر با آویزان کردن آن:
برخی از افراد دوست دارند سیر را به شیوه سنتی خشک کنند و در غذاها به جای پودر سیر از سیر خشک استفاده کنند.
به همین دلیل می توانند از روش آویزان کردن استفاده کنند.
در این شیوه می بایست سیرها را با ساقه از یک نقطه آویزان کنید و اجازه دهید در فضای بیرون از خانه و در معرض هوا خشک شوند.
برای این کار سیرها را به شکل دسته ای درست کرده و بعد آویزان کنید و اجازه دهید خشک شوند.
۷. طرز تهیه پودر سیر خانگی:
پس از آن که سیرها را طبق دستورات بالا خشک کردید برای پودر کردن آن می توانید به شیوه زیر عمل کنید.
در این روش برای تهیه پودر سیر، سیرهای خشک شده را در مخلوط کن یا آسیاب بریزید و تمام آن را یک جا پودر کنید.
در این شیوه می توانید سیرها را در یک مرحله نیز پودر نکنید.
بلکه آن را در شیشه مناسب بریزید و در مکان خشک و خنک قرار دهید و هر بار برای استفاده کمی از آن را پودر کنید.
با این روش همیشه پودر سیر معطر و تازه خواهید داشت.
نکات مهم برای تهیه پودر سیر خانگی:
زمانی که سیر را از هم باز کردید باید سریعا مصرف کنید.
سیر سفت و تازه بخرید که پوست آن خشک و نازک بوده و جوانه نزده باشد.
اگر سیر شروع به نرم شدن کرد، باید آن را سریع تر دور بیندازید.
دسته سیر تازه را نباید دور بریزید، بلکه آن را در یک کاغذ مرطوب قرار داده و بعد در کیسه پلاستیکی بگذارید و تا یک هفته درون یخچال نگهداری کنید.
شما می توانید آن ها را شسته، برگ ها و ساقه های آن را به قطعات ریز تقسیم کرده و در فریزر نگهداری کنید.
بوته سیر از هم جدا نشده را تا ۸ هفته و بوته های سیر جدا شده را بین ۳ تا ۱۰ روز نگهداری کنید.
می توانید سیر را در یک سبد، یک کاسه کوچک با سوراخ تهویه
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰