تاریخ انتشار : شنبه 17 آذر 1403 - 10:19
کد خبر : 6553

درمان جوش زیر پوستی صورت + روش کاهش جوش‌های زیر پوستی در خانه

درمان جوش زیر پوستی صورت + روش کاهش جوش‌های زیر پوستی در خانه

کومدون نوعی آکنه است که در اثر منافذی که با باکتری‌های اضافی، چربی و سلول‌های مرده پوست مسدود شده اند، ایجاد می‌شود. این منافذ مسدود شده باعث ایجاد یک برآمدگی کوچک روی پوست می‌شود. این برجستگی‌های کوچک می‌توانند گوشتی، سفید یا تیره باشند. رنگ بستگی به بسته یا باز بودن کومدون دارد. هنگامی که منافذ

کومدون نوعی آکنه است که در اثر منافذی که با باکتری‌های اضافی، چربی و سلول‌های مرده پوست مسدود شده اند، ایجاد می‌شود. این منافذ مسدود شده باعث ایجاد یک برآمدگی کوچک روی پوست می‌شود. این برجستگی‌های کوچک می‌توانند گوشتی، سفید یا تیره باشند. رنگ بستگی به بسته یا باز بودن کومدون دارد.

هنگامی که منافذ بسته است، یک کومدون ممکن است به رنگ گوشت یا سفید ظاهر شود. منافذ بسته یا کومدون بسته، سر سفید نامیده می‌شود. اگر منافذ باز باشد، کومدون تیره به نظر می‌رسد.

اگرچه ممکن است ظاهر کومدون‌ها را دوست نداشته باشید، اما مضر نیستند. کومدون‌ها که هم نوجوانان و هم بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می‌دهند، یک نوع آکنه غیرالتهابی هستند و راحت‌تر از انواع التهابی مانند پوسچول (جوش‌های پر از چرک) یا پاپول (برجستگی‌های کوچک، سفت و قرمز) درمان می‌شوند.

علائم کومدون

جوش سرسفید به صورت یک برآمدگی کوچک، برجسته، سفید یا گوشتی در منافذ بسته ظاهر می‌شود. کومدون‌ها، چه جوش‌های سرسفید باشند و چه جوش‌های سرسیاه، معمولاً در صورت، سینه و پشت دیده می‌شوند. هر دو نوع کومدون ممکن است روی بازوها نیز ظاهر شوند. صرف نظر از باز یا بسته بودن آن‌ها، کومدون‌ها می‌توانند ظاهری خشن و بافت به پوست بدهند.

چه چیزی باعث جوش زیر پوستی می‌شود؟

زمانی که منافذ پوست توسط باکتری، چربی و سلول‌های مرده پوست مسدود می‌شود، جوش زیر پوستی می‌تواند ایجاد شود. اینکه آیا شما دچار جوش سرسفید یا سر سیاه می‌شوید بستگی به این دارد که سطح پوست درگیر باشد یا خیر. اگر سطح بسته بماند، ممکن است یک جوش سر سفید ایجاد شود. اگر سطح پوست مختل شود، جوش باز در نظر گرفته می‌شود و یک جوش سرسیاه می‌تواند تشکیل شود

جوش‌های سرسیاه زمانی ایجاد می‌شوند که تجمع چربی‌های اضافی و سلول‌های مرده پوست باعث ایجاد پلاک سبوم (روغن) در دهانه منافذ شود. هنگامی که تجمع چربی و سلول‌های مرده پوست با هوا واکنش نشان می‌دهد، یک واکنش شیمیایی رخ می‌دهد که باعث می‌شود جوش به رنگ تیره تبدیل شود.

ریسک فاکتورهای ایجاد جوش زیر پوستی

برخی از افراد ممکن است بیشتر از دیگران دچار کومدون شوند. عوامل موثر در ایجاد جوش سر سفید و سر سیاه عبارتند از:

  • سابقه خانوادگی آکنه: اگر یکی از والدین یا هر دوی شما یا یکی دیگر از خویشاوندان خونی شما آکنه داشته باشند، شما در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آکنه هستید.

  • هورمون‌ها: در دوران بلوغ، هورمون‌های جنسی مردانه به نام آندروژن، اندازه غدد چربی پوست شما را افزایش می‌دهند. این باعث می‌شود که غدد چربی بیشتری تولید کنند که می‌تواند منافذ شما را مسدود کند.

  • سیگار کشیدن: تحقیقات نشان داده است افرادی که سیگار می‌کشند بیشتر از کسانی که سیگار نمی‌کشند به آکنه مبتلا می‌شوند.

درمان جوش زیر پوستی صورت + روش کاهش جوش‌های زیر پوستی در خانه

تفاوت جوش زیر پوستی با انواع دیگر آکنه

کومدون‌ها یک نوع خفیف آکنه غیر التهابی هستند. برخلاف انواع متوسط ​​تا شدید آکنه، کومدون‌ها قرمز یا ملتهب به نظر نمی‌رسند. آن‌ها همچنین بر خلاف انواع عمیق و دردناک آکنه به نام ندول یا کیست بدون درد هستند.

علاوه بر این، کومدون‌ها هیچ چرکی در مرکز ندارند، که آن را از نوع التهابی آکنه به نام پوسچول متمایز می‌کند. نوع دیگری از آکنه‌های التهابی پاپول‌ها هستند که به صورت برجستگی‌های قرمز، متورم و سفت روی پوست ظاهر می‌شوند.

اگر آکنه‌های التهابی زیادی دارید، ممکن است برای درمان به یک متخصص پوست (پزشکی که متخصص در درمان بیماری‌های موثر بر پوست، مو و ناخن است) مراجعه کنید. اگر در تهران زندگی می‌کنید، با مراجعه به بهترین کلینیک پوست و مو در تهران جوش‌های زیر پوستی خود را درمان کنید. اکثر انواع کومدون‌ها را می‌توان با داروهای بدون نسخه نیز درمان کرد.

درمان جوش زیر پوستی صورت + روش کاهش جوش‌های زیر پوستی در خانه

علل جوش زیر پوستی

کومدون‌ها عموماً توسط منافذ مسدود شده با سلول‌های مرده پوست و سبوم ایجاد می‌شوند، اما عادات روزانه ما نیز می‌تواند عوامل خطر و محرک‌هایی برای ایجاد جوش زیر پوستی باشد.

هورمون‌ها: زمانی که هورمون‌ها باعث تولید سبوم می‌شوند، کمدون‌ها تشکیل می‌شوند و پوست مرده پوشاننده فولیکول نمی‌ریزد. این نوع آکنه به دلیل تولید بیش از حد سبوم با واسطه هورمونی، به ویژه در دوران بلوغ، در بین نوجوانان بسیار رایج است.

محصولات روغنی: علل دیگر ایجاد جوش زیر پوستی بیشتر خارجی هستند، مانند محصولات چرب، مسدودکننده منافذ، مانند آرایش، مرطوب‌کننده‌ها و ضدآفتاب‌ها. جوش زیر پوستی را می‌توان با تمیز نگه داشتن صورت و چسبیدن به محصولاتی که فاقد چربی و غیر کومدون‌زا هستند، پیشگیری کرد.

محصولات مراقبت از مو: حتی محصولات موی شما نیز می‌توانند منشا جوش‌های سر سفید و سرسیاه شما باشند. خط مو را عاری از روغن‌های سنگین، ژل‌ها و پمادها نگه دارید، زیرا این امر می‌تواند منجر به ایجاد جوش‌های زیر پوستی در این نواحی شود. شستن مکرر روبالشی و اجتناب از دست زدن به صورت نیز ایده خوبی است.

رعایت بهداشت: بهداشت ضعیف همچنین می‌تواند به سلول‌های مرده پوست اجازه دهد منافذ را مسدود کنند، به همین دلیل مهم است که صورت خود را دو بار در روز بشویید.

تروما: جوش زیر پوستی می‌تواند نتیجه استفاده از مواد ساینده خشن باشد که به پوست آسیب وارد کرده و فولیکول را پاره می‌کند. تروما همچنین می‌تواند ناشی از شستشوی شدید، لایه برداری شیمیایی و جوش زدن باشد.

سیگار کشیدن: جوش زیر پوستی در افراد سیگاری شایع‌تر است. سیگاری‌ها و کسانی که بیشتر در معرض آفتاب قرار می‌گیرند، به دلیل آسیب به بافت الاستیک پوستی، مستعد ابتلا به جوش‌های زیر پوستی هستند.

رژیم غذایی: متخصصان موافق هستند که کسانی که رژیم غذایی با گلیسمی بالا دارند نیز بیشتر مستعد ابتلا به جوش هستند. رژیم‌های غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده و شیرین به دلیل افزایش هورمون‌ها باعث ایجاد آکنه می‌شوند.

استرس: استرس همچنین می‌تواند باعث افزایش هورمون شود.

جمع‌بندی

جوش زیر پوستی که اغلب با دو نوع ظاهری، جوش‌های سر سفید و سرسیاه به آن اشاره می‌شود، نوعی آکنه است که زمانی ایجاد می‌شود که غدد چربی بیش از حد رشد کرده و منجر به افزایش تولید چربی می‌شود و با مواد زائد ترکیب می‌شود و منافذ را مسدود می‌کند. عادات سبک زندگی، نوسانات هورمونی، استرس، رژیم غذایی و بهداشت، جوش‌های زیر پوستی را می‌توان هم با محصولات موضعی و هم با داروهای خوراکی درمان کرد. برای این که با بهترین‌های حوزه پزشکی، می‌توانید به دکتر خوبه مراجعه کنید و خدمات مراکز درمانی و پزشکان در رشته‌های مختلف را بررسی کنید و بهترین را برای دریافت خدمات درمانی انتخاب کنید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.