تاریخ انتشار : پنجشنبه 1 شهریور 1403 - 10:05
کد خبر : 5336

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

امروزه استفاده از الک آزمایشگاهی که یکی از تجهیزات آزمایشگاهی مهم است ، در صنایع مختلفی مانند کشاورزی، غذایی، داروسازی، ساختمان سازی و معدن کاربرد فراوانی دارد.

واژه الک در فرهنگ لغت به معنای غربال کردن می باشد که مهم ترین کاربرد آن جداسازی اشیا به اندازه مطلوب است. امروزه استفاده از الک آزمایشگاهی که یکی از تجهیزات آزمایشگاهی مهم است ، در صنایع مختلفی مانند کشاورزی، غذایی، داروسازی، ساختمان سازی و معدن کاربرد فراوانی دارد. معمولا الک های آزمایشگاهی با نام سرند آزمایشگاهی نیز شناخته می شوند. چنانکه گفتیم از این الک ها برای دانه بندی و اندازه گیری مواد استفاده می کنند که از نظر مصرف کنندگان یکی از مقرون به صرفه ترین و بهترین شیوه های اندازه گیری مواد است. الک آزمایشگاهی در اندازه و اجناس مختلفی تولید می شوند که بهترین فریم آن از جنس استیل ضد زنگ می باشد. این الک ها دارای انواع مختلفی هستند و اغلب مشتریان برای انتخاب آن معیارها و ملاک های مختلفی در نظر می گیرند.

 

 

الک آزمایشگاهی

انواع الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی با توجه به کاربردهای زیادی که دارد، دارای انواع مختلفی است که از نظر جنس می توان آن را به دو دسته فریم استیل ضد زنگ و فریم های پلاستیکی تقسیم بندی کرد. در ساخت تمام الک های آزمایشگاهی از استانداردهای کاملا مشخصی استفاده می شود. طبق این استاندارد، الک ها از دو قسمت Mesh  و Aperture (دهانه) تشکیل شده است. در بین تمام الک های آزمایشگاهی جنس ضد زنگ استیل بسیار پرطرفدار بوده و اکثر مصرف کنندگان خرید این نوع الک را ترجیح می دهند. الک های استیل نیز بر طبق استانداردهای ساخت در سه دسته فریم ۸ اینچ، ۱۲ و فریم ۱۸ اینچ قرار می گیرند. مهم ترین ویژگی های سرندهای آزمایشگاهی استیل عبارت هستند از:

  • ضد زنگ هستند: اکسیدگی در الک آزمایشگاهی استیل به علت استفاده از آلیاژ مخصوص وجود ندارد. جنس تور و فریم این الک ها از فولاد ۳۰۴ و ۳۱۶ است.
  • ضد سایش هستند: این ویژگی سبب می شود تا هنگام جداسازی مواد هیچ قسمتی از خود الک هنگام غربالگری جدا نشود.
  • ضدخوردگی: معمولا خاصیت ضد خوردگی سبب شده تا به مرور زمان هیچگونه حفره ای در سرندها به وجود نیاید.
  • الک آزمایشگاهی استیل خاصیت ضد مغناطیسی دارد: فولادی که در ساخت الک های استیل بکار برده شده دارای ویژگی ضد مغناطیسی است.
  • در برابر مواد اسیدی مقاوم می باشد.
  • در برابر گرما توان بالایی دارد.

ملاک های انتخاب الک های آزمایشگاهی

تمام صنایعی مثل معدن، مواد غذایی، کشاورزی و ساختمان سازی که از الک آزمایشگاهی نیز مانند ترازوی آزمایشگاهی استفاده می کنند، برای تهیه آن معیارهایی دارند. برای مثال تور سرندهای آزمایشگاهی با اهمیت ترین قسمت یک الک است که باید جنس آن از نوع فولاد ضد زنگ stainless steel باشد. بر همین اساس در انتخاب این ابزار باید معیارهای ذیل در نظر گرفته شود:

انتخاب یک فریم با کیفیت برای الک آزمایشگاهی مهم ترین ملاک است

ورقی که برای ساخت الک ها به کار می رود باید از ضخامت و جنس خوبی برخوردار باشد. هرچقدر که فریم الک ضخیم تر باشد، کیفیت آن بهتر و عمر مفید استفاده از الک طولانی تر می شود. البته ضخامت مناسب برای فریم ها باید مطابق استانداردهای ساخت در نظر گرفته شود.

 

معیارهای انتخاب الک آزمایشگاهی

الک با کیفیت لحیم کاری خوبی دارد

برای انتخاب این ابزار آزمایشگاهی معیار بعدی، نحوه جوشکاری و لحیم کاری است. در صورتی در اتصال توری و فریم، جوشکاری به خوبی انجام نشود، در هنگام غربالگری به علت سنگینی مواد، احتمال جدایی تور از ورق دور الک وجود دارد.

تور الک باید استانداردهای لازم را داشته باشد

اصلی ترین قسمت الک آزمایشگاهی توری آن است که باید از ابعاد مناسبی برخوردار باشد. برای اینکه تشخیص دهید کیفیت توری چقدر است، هنگام خرید به سراغ مجموعه هایی بروید که در آزمایشگاه از پارامتر کالیبراسیون (Calibration) برای تولید الک ها بهره می برند. کالیبراسیون به معنی اندازه گیری و تعیین درستی وسیله اندازه گیری می باشد.

الک صنعتی چیست؟

نوعی الک آزمایشگاهی وجود دارد که در کارخانه ها برای یک دست کردن اندازه محصولات استفاده می کنند که به آن الک صنعتی می گویند. این وسیله برای جداسازی دانه های ریز و کوچک کاربرد زیادی دارد و چون جزو ماشین آلاتی است که با کمک ویبره بدنه و ایجاد لرزش کار می کند، به آن الک صنعتی گفته می شود. این دستگاه سرند نیز در صنایعی چون خاک و ماسه، مواد غذایی، دارویی، شیمیایی و معدنی بکار برده می شود. الک های صنعتی در طبقات ۲ الی ۵ ساخته می شوند و با توجه به نیاز مصرف کنندگان از جنس استیل و فولاد است.

 

موارد استفاده الک آزمایشگاهی

 

بیش از ۳۵ سال سابقه درخشان در زمینه تهیه و توزیع تجهیزات پزشکی و همچنین اقلام مورد نیاز آزمایشگاه های شیمی، کنترل کیفی، صنایع شیمیـایی، صنایع رنگ و رزین، صنایع کشاورزی، مواد غذایی، بهداشتی، دارویی، تشخیص طبی، پژوهشی و تحقیقاتی سبب شده است شرکت دانش گستر به عنوان یکی از معتبرترین و فعال ترین شرکت ها در زمینه تهیه و توزیع تجهیزات و اقلام آزمایشگاهی و پزشکی شناخته شود. این شرکت به عنوان نماینده کارخانه الک دماوند، کمپانی الک اندکاتس انگلستان، الک DG Scientific و الک اطلس انواع الک های آزمایشگاهی و صنعتی، شیکر الک و سایر تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاه ها را عرضه میکند.

همچنین این شرکت انواع تجهیزات آزمایشگاهی مانند ترازوی آزمایشگاهی، دستگاه های سنجش و آنالیز، ابزارهای اندازه گیری دقیق، شیشه آلات آزمایشگاهی، مواد شیمیایی و صنعتی و … را نیز عرضه می کند.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات متنی