تاریخ انتشار : شنبه 17 شهریور 1403 - 19:46
کد خبر : 5492

مالیات تالار عروسی چقدر است؟

مالیات تالار عروسی چقدر است؟
هنگامی که دو فرد تصمیم به تشکیل خانواده می گیرند، باید اقداماتی در این راستا محقق شود؛ از مهمترین این موارد برای زوجه می توان به رزرو سالن آرایشی و آماده سازی جهیزیه اشاره کرد و برای زوج، تهیه مسکن و رزرو سالن عروسی. از آنجا که اکثر متقاضیان ازدواج برای بار اول اقدام به تدارک دیدن مراسم عروسی می کنند، بدیهی است که اطلاعات کافی نسبت به هزینه های وابسته به باغ-تالار های عروسی را نداشته و با سوالات متعددی رو به رو خواهند شد؛ لذا در مقاله «مالیات تالار عروسی چقدر است؟» مستند به جدیدترین داده های ...

 

هنگامی که دو فرد تصمیم به تشکیل خانواده می گیرند، باید اقداماتی در این راستا محقق شود؛ از مهمترین این موارد برای زوجه می توان به رزرو سالن آرایشی و آماده سازی جهیزیه اشاره کرد و برای زوج، تهیه مسکن و رزرو سالن عروسی. از آنجا که اکثر متقاضیان ازدواج برای بار اول اقدام به تدارک دیدن مراسم عروسی می کنند، بدیهی است که اطلاعات کافی نسبت به هزینه های وابسته به باغ-تالار های عروسی را نداشته و با سوالات متعددی رو به رو خواهند شد؛ لذا در مقاله «مالیات تالار عروسی چقدر است؟» مستند به جدیدترین داده های سال ۱۴۰۳ به متداول ترین سوالات زوجین در این حوزه، پاسخ داده می شود.

مخارج وابسته تالار های عروسی

یکی‌ از نیازهای اولیه که تصمیم ازدواج دو فرد را به دنبال دارد، فراهم کردن تدارکات عروسی می‌ باشد؛ بدین منظور عروس‌ و داماد یا خانواده آنها باید اقدامات مربوط به رزرو سالن آرایشی، جهیزیه، خانه ای برای اسکان زوجین، محاسبه تعداد مهمان ها، آماده و ارسال کردن کارت های عروسی و در نهایت رزرو سالن عروسی را یک تا دو ماه پیش از مراسم انجام دهند.

از جمله نکاتی که زوج یا اولیای وی باید در دوران عروسی که مخارج به حداکثر می رسد بدان دقت داشته باشند، میزان مالیاتی است که باید برای تالار عروسی به حسابداران مسئول پرداخت شود؛ متاسفانه به دلیل اینکه بیشتر افراد اطلاعات دقیقی درباره این نوع مالیات ندارند، ممکن است حین رزرو سالن برگزاری مراسم طعمه افراد سودجو شوند. لذا برای محافظت از منافع مالی تازه داماد و خانواده وی، طی بخش های آتی این مقاله به نکات رزرو تالار عروسی‌ پرداخته می شود.

فلسفه اخذ مالیات تالار عروسی‌ چیست؟

بسیاری از افراد پس از خواستگاری و فراهم شدن مسکن و جهیزیه، با اعلام عقدشان به آشنایان و جشن گرفتن آن به واسطه مراسم عروسی، راهی منزل مشترک می شوند؛ بدین منظور باید زوجین حدود دو ماه پیش از تاریخی که برای برگزاری جشن در نظر گرفته اند، به تالار های مختلفی سر بزنند تا محلی که از نظر امکانات و مخارج با آنها سازگاری دارد را برای تاریخ مورد نظر رزرو کنند.

پس از انتخاب سالن باید بیعانه توسط شوهر یا خانواده وی به حساب موردنظر واریز گردد و در روز موعود نیز بقیه آن پرداخت شود؛ لازم به ذکر است که بخشی از این مبلغ تحت عنوان مالیات در فاکتور نهایی ثبت و از داماد مطالبه خواهد شد. برای درک بهتر دلیل اخذ مالیات تالار های عروسی، بهتر است ابتدا مثالی زده شود:

تقریبا همه ما تجربه خرید سکه یا تکه‌ای طلا را داریم؛ پس از انتخاب اقلام مورد نظر در طلافروشی، وزن آنها اندازه گیری و قیمت اصلی جنس توسط زرگر محاسبه می شود، اما این قیمت کمتر از آن مبلغی است که ما تحت عنوان ثمن (پولی در ازای خرید هر چیزی) پرداخت می کنیم؛ چراکه طلایی که توسط ما خریداری می شود از مراحل مختلفی چون استخراج، صنعتگری و… گذشته و سپس به دست طلافروش رسیده است.

لذا طلافروش علاوه بر خرید طلا از نفر قبلی، حق الزحمه اشخاص قبلی را نیز پرداخت کرده است. همچنین خودش که نقش واسطه بین تولید کننده و مصرف کننده را بازی می کند نیز باید از معامله بیع سودی ببرد؛ بنابراین قیمت نهایی طلا همراه با مالیات آن مطالبه می شود.

در نتیجه، این موضوع را می توان به سالن مراسم نیز نسبت داد و گفت مالیات تالار های عروسی مبلغی است که بر اساس ارزش افزوده کالاها و خدمات محاسبه می گردد و باید طی دوره های سه ماهه به مراجع ذیصلاح توسط حسابداران تالار پرداخت شود.

مالیات تالار های عروسی شامل چیست؟

پولی که خانواده داماد باید به اضافه مخارج رزرو سالن بپردازد با استناد به ماده ۹۵ ام قانون مالیات های مستقیم، شامل ارزش افزوده اقلام شام عروسی، حق الزحمه خدمه، دیزاین سالن عروسی و… می باشد که باید در بازه های زمانی مشخصی به اداره مالیات پرداخت گردد.

البته لازم به ذکر است که اگر مسئولیت تهیه مواد و طبخ شام عروسی از مکان های ذیل باشد، مالیاتی برای آنها در نظر گرفته نمی شود، چراکه بسیاری از اصناف مربوط به تهیه و توزیع غذا تحت نظر اداره امور مالیاتی کشور نمی باشند:

  • واحدهای عرضه‌ غذاهای سیخی یعنی‌ جگر، دل و قلوه
  • واحدهای انواع غذاهای بیرون بر
  • مطبخ های آش، حلیم و مشابه آنها
  • واحدهای تهیه، طبخ و توزیع کله پاچه
  • انواع کبابی ها
  • اغذیه‌ فروشان خرد یا فست فودی ها
  • کترینگ‌ های تهیه انواع غذا

پس در صورت استخدام طباخی های فوق برای رسیدگی به تدارکات شام عروسی، هرگونه ادعای مسئولین تالار با مضمون دریافت مالیات خدمات مربوط به غذا، کاملا غیر قانونی می باشد!

مالیات تالار عروسی چقدر است؟

 

مالیات تالار عروسی چقدر است؟

عدد مشخصی تحت عنوان مالیات تالار عروسی از سوی سازمان های مالیاتی کشور اعلام نشده است، بلکه هر تالار باید دارای دفتر حسابداری و اسناد و مدارک باشد؛ افراد شاغل در این بخش باید علاوه بر محاسبه ارزش افزوده سرویس‌های ارائه شده و کسر این مبلغ از حساب داماد یا خانواده وی، باید مدارک مربوط به آن را همراه با پول مالیات، در بازه های زمانی مشخص‌ به مسئولین اداره امور مالیاتی تقدیم کنند.

این مبلغ در اکثر موارد به صورت درصدی توسط حسابدارن سالن های عروسی برآورد شده و از رزرو کنندگان مطالبه می گردد؛ بر اساس قانون، میزان مالیات تالار های عروسی ۹ درصد از ارزش خدمات ارائه شده به مشتریان می باشد.

البته رسیدگی مراجع مالیاتی به تمام تالارهای عروس یکسان نمی باشد، چراکه بعضی از سالن ها به صورت مستمر مورد استفاده قرار می گیرند و بعضی سالن ها شاید در طول یکسال یک بار هم رزرو نشوند! به طور کلی می توان گفت دسته بندی اداره مالیاتی کشور به شرح زیر می باشد:

گروه اول: تالارهایی با درآمد بالا در سال گذشته، یعنی درآمدی‌ بیش از سه میلیارد تومان.

گروه دوم: تالارهایی با درآمد کم در سال گذشته، یعنی درآمدی کمتر از یک میلیارد تومان.

گروه سوم: تالارهایی با درآمدی متوسط در سال گذشته؛ یعنی درآمدی کمتر از سه میلیارد تومان و بیشتر از یک میلیارد تومان.

البته لازم به ذکر است که به دلیل تورم‌های اقتصادی داخلی و تحریم های خارجی ممکن است مرز مالی مشخص شده توسط سازمان های مالیاتی کشور، دچار تغییرات گردد و به دنبال آن مبلغ مالیات نیز افزایش پیدا می کند؛ لذا برای پاسخ به اینکه مالیات تالار عروسی چگونه محاسبه می شود؟ مطالعه مقالات مشابه می تواند بسیار مفید واقع شود.

نتیجه گیری

یکی از اقدامات پیش‌ از عروسی، رزرو سالن مراسم توسط داماد یا خانواده وی‌ می باشد؛ علاوه بر مبلغی که برای اجاره تالار عروسی از رزرو کنندگان مطالبه می شود، مبلغ دیگری تحت عنوان مالیات نیز اخذ می گردد. مالیات تالارهای عروسی در ازای ارزش افزوده خدمات اخذ می شود و معمولا نیز به صورت درصدی می باشد؛ یعنی ۹ درصد از ارزش افزوده تمام خدمات ارائه شده!

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مبل شنی تبلیغات متنی