تاریخ انتشار : سه شنبه 3 مهر 1403 - 11:38
کد خبر : 5759

منظور از دعاوی ملکی حقوقی چیست؟

منظور از دعاوی ملکی حقوقی چیست؟
دعاوی ملکی در میان پیچیده ترین پرونده های حقوقی در کشور ما دسته بندی می شوند و روش رسیدگی به آن ها بسیار تخصصی است. در این زمینه نقش وکلای ملکی اهمیت بیشتری دارد و حضور آن ها در تعیین مسیر پرونده تاثیر به سزایی بر جای می گذارد. این دعاوی اغلب مربوط به اختلافات و مشکلات مربوط به تنظیم و اجرای معاملات ملکی مورد توجه قرار می گیرند و مسائل حقوقی حوزه املاک را مطرح می کنند.

دعاوی ملکی در میان پیچیده ترین پرونده های حقوقی در کشور ما دسته بندی می شوند و روش رسیدگی به آن ها بسیار تخصصی است. در این زمینه نقش وکلای ملکی اهمیت بیشتری دارد و حضور آن ها در تعیین مسیر پرونده تاثیر به سزایی بر جای می گذارد. این دعاوی اغلب مربوط به اختلافات و مشکلات مربوط به تنظیم و اجرای معاملات ملکی مورد توجه قرار می گیرند و مسائل حقوقی حوزه املاک را مطرح می کنند.

 

علل بروز دعاوی ملکی چیست؟

دعاوی ملکی حقوقی بر سر مشکلات و اختلافات مختلف به وجود می آیند که برخی از آن ها را در این بخش بررسی می کنیم:

  1. این دعاوی در خصوص تنظیم و اعتبار اسناد رسمی مطرح شده و به مالکین یک ملک مربوط می شوند.
  2. تعیین شرایط مخصوص برای رهن و الزام به فک رهن یکی از رایج ترین دلایل بروز دعاوی ملکی به شمار می رود.
  3. در خصوص اختلاف تخلیه املاک نیز این دعاوی به وجود می آیند.
  4. تصرف سه گانه در املاک موضوع بحث برخی از دعاوی ملکی به شمار می رود.
  5. اختلافات مربوط به تقسیم ملک مشترک یا فروش آن در این خصوص مورد توجه هستند.
  6. مطالبه حقوقی برای استفاده از املاک در زمینه فعالیت های حرفه ای یکی از رایج ترین انواع دعاوی حوزه املاک به شمار می روند.

انواع دعاوی ملکی حقوقی

در خصوص رسیدگی به پرونده های دعاوی ملکی باید به برخی از دسته بندی های مهم این دعاوی توجه داشته باشید. نقش وکیل ملکی در هر یک از این پرونده ها بسیار مهم است زیرا هر پرونده شرایط و قوانین پیچیده ای دارد که برخی از آن ها را در این بخش مشاهده می کنید:

دعاوی مربوط به مالکیت املاک

یکی از مهمترین دسته بندی های دعاوی در این حوزه، مربوط به مالکیت املاک هستند که به دلیل اختلافات بین افراد بر سر بهره برداری از امتیازات یک ملک به وجود می آیند. در این زمینه شاکیان پرونده به دادگاه مراجعه کرده و به دلیل عدم اثبات مالکیت و شرایط وراثتی ملک، پرونده ملکی مورد نظر را به جریان می اندازند.

دعاوی اجاره

رسیدگی به پرونده های اجاره املاک نیز در این حوزه انجام می شود. حضور وکلا در جریان این پرونده های حقوقی اهمیت زیادی دارد و به رفع سریع تعارضات ایجاد شده بین مالک و مستاجر می انجامد. بروز این اختلافات به دلایلی مانند تعیین شرایط اجاره، پرداخت اجاره بها، شرایط تعمیرات ملک و… انجام می شود و در دادگاه های ذی ربط به این مسائل رسیدگی خواهد شد. در نتیجه این پرونده ها اغلب قرارداد بین موجر و مستاجر مورد بازبینی قرار می گیرد.

دعاوی خرید و فروش املاک

در خصوص رسیدگی به دعاوی ملکی حقوقی باید به دسته بندی خرید و فروش املاک نیز دقت داشته باشید که بخش مهمی از پرونده های حقوقی حوزه املاک را تشکیل می دهند. در این زمینه اختلافات مربوط به تضمین مالی، تخلفات در زمینه انجام تعهدات خرید و فروش و حتی تطابق نداشتن شرایط قانونی و قراردادی برخی املاک مورد توجه قرار می گیرد.

دعاوی تفکیک مالکیت 

یکی از پرونده های رایج حوزه املاک در خصوص تفکیک مالکیت است که به اختلافات این حوزه بین مدعیان ملک رسیدگی می کند. در این پرونده ها صاحبین ملک در خصوص بهره برداری از امتیازات با هم شریک هستند.

دعاوی مربوط به امور ساختمانی و حقوق همسایه

اختلافات ساختمانی در حوزه املاک زیر نظر یک وکیل ملکی در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه ایده آل موکلین می رسد. این نوع دعاوی در خصوص نقص پروانه های ساخت و ساز و اجرای نامناسب پروژه پیش رو به وجود می آیند. به علاوه در خصوص عدم توجه به حقوق همسایه موضوعات مرز بندی و تجاوز به حقوق دیگری مورد توجه هستند. حتی در برخی پرونده ها دیوارنویسی بدون اجازه نیز به عنوان موضوع برخی از دعاوی ملکی در حوزه حقوق همسایه مطرح شده است.

 

منظور از دعاوی ملکی حقوقی چیست؟

در چه دادگاهی به دعاوی ملکی رسیدگی می شود؟

یکی از مهمترین ابهامات موکلین در خصوص رسیدگی به دعاوی ملکی در رابطه با دادگاه های ذی صلاح برای ارجاع این پرونده ها است. این دعاوی در حوزه موارد اختلافی دسته بندی می شوند و برای رسیدگی به آن ها اغلب به دادگاه های شهری مراجعه خواهد شد. برای انتخاب شهر محل برگزاری دادگاه به شرایط جغرافیایی ملک مورد نظر توجه می شود.

هزینه دادرسی در پرونده های ملکی

برای رسیدگی به دعاوی ملکی حقوقی هزینه های به خصوصی از طرفین پرونده دریافت می شود که برای طرح شکواییه ضرورت دارند. این هزینه ها با در نظر گرفتن مراحل دادرسی، نوع اوراق و ثبت درخواست مورد نظر و شرایط پرونده پیش رو تعیین می شوند. در خصوص رسیدگی به انواع پرونده های حقوقی به مالی یا غیر مالی بودن آن ها توجه می کنند. از آنجا که پرونده های ملکی در میان پرونده های مالی قرار می گیرند، هزینه رسیدگی به آن ها کمی بیشتر از سایر امور خواهد بود.

هزینه های دادرسی در این پرونده ها با در نظر گرفتن ارزش املاک در منطقه مورد نظر تعیین خواهد شد. به علاوه مبالغ مربوط به هزینه دادرسی در طول هر سال تغییر می کند و نمی توان رقم یکسانی را برای آن مشخص کرد. اگر می خواهید به صورت دقیق تر به هزینه های دادرسی پرونده شما رسیدگی شود، به وکلای این حوزه مراجعه نمایید.

پس از پرداخت هزینه های دادرسی روند رسیدگی پیگیری خواهد شد؛ در خصوص این پرونده ها فاکتور زمان مورد توجه نخواهد بود و مدعیان در هر بازه زمانی می توانند برای احقاق حقوق خود اقدام کرده و شکایاتی به دادگاه ارائه دهند.

 

منظور از دعاوی ملکی حقوقی چیست؟

نتیجه گیری

در این بخش به تشریح برخی از رایج ترین دعاوی ملکی حقوقی و روش های رسیدگی به آن ها در دادگاه های حل اختلاف شهری پرداختیم. رسیدگی به این پرونده ها بسیار دشوار است و باید با در دست داشتن مدارک کافی و اطلاعات قانونی مرتبط انجام شود. به همین خاطر اغلب توصیه می کنیم برای رسیدن به نتیجه بهتر از خدمات وکلای این حوزه کمک بگیرید. شما می توانید برای آشنایی بیشتر با قوانین حوزه دعاوی ملکی از جلسات مشاوره مربوط به این وکلا نیز بهره مند شوید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مبل شنی تبلیغات متنی