گنجینه ای از سلامتی در دل کاکائو: ۱۱ خواص شگفت انگیز این ماده شگفت انگیز
دانههای کاکائو و خود کاکائو از با ارزشترین و فوقالعادهترین مواد غذاییای هستند که طبیعت به ما عرضه کرده است. چرا؟ زیرا مانند دارو عمل میکند: کلسترول HDL را افزایش میدهد، به ویژه وقتی بعد از ورزش با شیر مصرف شود، از تخریب عضلات جلوگیری میکند، عملکرد ورزشی را بهبود میبخشد و به کاهش مقاومت
دانههای کاکائو و خود کاکائو از با ارزشترین و فوقالعادهترین مواد غذاییای هستند که طبیعت به ما عرضه کرده است. چرا؟ زیرا مانند دارو عمل میکند: کلسترول HDL را افزایش میدهد، به ویژه وقتی بعد از ورزش با شیر مصرف شود، از تخریب عضلات جلوگیری میکند، عملکرد ورزشی را بهبود میبخشد و به کاهش مقاومت به انسولین کمک میکند.
کاکائو: داروی معجزهآسای طبیعت
پیشنهاد ما این است که دانههای کاکائو را بخرید و در زمان میانوعده ۱۰ تا ۱۲ عدد از آنها را با چای یا قهوه مصرف کنید تا از مزایای بزرگ آن بهرهمند شوید. همچنین میتوانید روزانه ۲ قاشق غذاخوری کاکائو را با شیر مخلوط کنید تا عدم تعادل قند خون خود را نیز از بین ببرید.
دانه کاکائو چیست؟
دانه کاکائو، قسمت دانهای میوه بزرگ درخت «تبروما کاکائو» است که پس از شکستن و استخراج، پودر کاکائو از خشک کردن و آسیاب کردن آن بدون هیچگونه فرآوری دیگری به دست میآید.
کاکائو منبع عالی آنتیاکسیدان است. شکلات با افزودن شکر، روغن، وانیلین، کره کاکائو، لسیتین، نمک و شیر به کاکائو تهیه میشود که هم کالری و هم محتوای چربی بالایی دارد، بنابراین باید با احتیاط مصرف شود. اما برخلاف شکلات، کاکائو دارای کربوهیدرات و چربی کم است، سرشار از فیبر مفید، حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی و ذخایر طبیعی مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم، مس و روی است.
میتوان گفت کاکائو که هم ارزش غذایی بالا و هم پلیفنولهایی دارد که در برابر بسیاری از بیماریها محافظت میکنند، در بین مواد غذایی کاربردی در علم تغذیه رتبه اول را دارد.
کاکائو: با ارزشتر از شکلات تلخ
کاکائو تنها با آسیاب کردن دانههای کاکائویی که در آفتاب خشک میشوند به دست میآید، در حالی که تولید شکلات مراحل زیادی را طی میکند. مراحل تولید شکلات بسته به نوع آن متفاوت است و شامل فرآیندهایی مانند اختلاط، رقیق شدن، حلزون کردن، تخمیر و سرد کردن است که این فرآیندها باعث کاهش ارزش غذایی کاکائو میشود.
ذخیره آنتیاکسیدانی در دانههای کاکائو بسیار زیاد است. این آنتیاکسیدانها موادی مانند پلیفنول را در خود جای دادهاند که بیشتر از میوههای تازه مانند چای سبز، انگور و انار است. این دانهها حاوی مقدار زیادی کاتچین، که موجودیتش در چای سبز بیشتر است، هستند. همچنین مقدار آنتوسیانیدین های مفید برای قلب در انار و انگور حدود دو تا سه برابر بیشتر از کاکائو است. اما با مصرف روزانه تنها دو قاشق غذاخوری کاکائو، همراه با شیر و میوههای تازه، میتوان از آنتیاکسیدانهای لازم برای بدن استفاده کرد که به صورت کلی بدن را محافظت میکنند.
۱۰ خواص کاکائو
کاکائو سرشار از پلیفنول است و میتواند:
۱. سطح نیتریک اکسید را متعادل کند.
۲. فشار خون را کاهش دهد.
۳. خطر حمله قلبی و سکته را کاهش دهد.
۴. جریان خون به مغز و عملکرد مغز را بهتر کند.
۵. حالت و نشانههای افسردگی را بهبود بخشد.
۶. بر دیابت نوع ۲ تاثیرگذار باشد.
۷. به کنترل وزن کمک کند.
۸. از بروز سرطان پیشگیری کند.
۹. برای مبتلایان به آسم مفید باشد.
۱۰. خواص آن برای دندانها و پوست را بهبود بخشد.
کاکائو به خوبی برای رگهای قلب است. رگهایی به نام اندوتلیوم در بدن وجود دارند که خون را در آنها جاری میکنند و از سخت شدن آنها جلوگیری میکنند. کاکائو با افزایش مقدار اسید نیتریک، این رگها را سالم نگه میدارد و از مشکلاتی مانند تخریب سلولهای قلب، بلوکه شدن رگها و تجمع چربی در عروق پیشگیری میکند.
کاکائو برای فشار خون
کاکائو میتواند به عنوان یک درمان فشار خون مؤثر باشد. برای افرادی که با فشار خون بالا مبارزه میکنند یا تغییرات فشار خون مرتبط با استرس را تجربه میکنند، مصرف روزانه ۲۵ تا ۳۰ گرم شکلات با مقدار زیادی کاکائو میتواند بهبود آور باشد.
کاکائو و متابولیسم چربیها
کاکائو با کنترل کلسترول خوب بدن و جلوگیری از افزایش کلسترول بد، نه تنها به دلیل پلیفنولها، بلکه به دلیل اسید اولئیک که در آن وجود دارد، اثر مثبتی برای قلب دارد. این اسید چربی موجود در روغن زیتون به طور طبیعی در کاکائو یافت میشود. به این ترتیب، کاکائو میتواند با کاهش جذب کلسترول در دستگاه گوارش، کاهش سنتز کلسترول بد در کبد و متعادل کردن مکانیسمهای سنتز کلسترول اضافی در کبد، به سلامتی قلب کمک کند.
شکستن مقاومت به انسولین به معنی بهبود توانایی بدن در استفاده از انسولین است که در برخی افراد، بهویژه افراد چاق، کمبود دارند. مصرف روزانه ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو با شیر میتواند بهبود مقاومت به انسولین و کاهش چربی در کبد را فراهم کند. کاکائو همچنین میتواند عملکرد سلولهای بتای پانکراس را افزایش داده و کمک کند که انسولین بهبود یابد و به درستی در بدن عمل کند.
برای افراد مبتلا به دیابت یا چاقی و مقاومت به انسولین، مصرف غذاهای کاکائویی بدون قند میتواند بسیار مفید باشد. این غذاها میتوانند به تنظیم قند خون کمک کرده و در شکستن مقاومت به انسولین بهبود بخشند.
نوشیدنی مناسب برای ورزشکاران به صورت زیر است:
مواد:
– ۱ قاشق چایخوری شیر
– ۲ قاشق غذاخوری کاکائو برشته نشده
– ½ موز بزرگ
– ۱ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی
– ۱ قاشق چایخوری دارچین
– ۱ قاشق چایخوری وانیل
آمادهسازی:
تمام مواد را با هم در دستگاه اسموتی مخلوط کنید تا به قوام میلک شیک برسد و ۱ ساعت قبل از ورزش بنوشید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰