تاریخ انتشار : یکشنبه 1 مهر 1403 - 10:55
کد خبر : 5711

۱۳ روش درمان خار پاشنه پا به روش طب سنتی

۱۳ روش درمان خار پاشنه پا به روش طب سنتی
با ایجاد و رشد یک زائده استخوانی در پاشنه پا که با درد، تورم و مشکلات مربوط به راه رفتن همراه است، درواقع با بیماری خار پاشنه روبه‌رو هستیم. احساس درد در پاشنه پا از اصلی‌ترین علائمی است که می‌تواند شما را از وجود این عارضه آگاه کند. درمان خار پاشنه با توجه به میزان پیشرفت آن، از روش‌های تهاجمی مانند جراحی تا روش‌های کم تهاجمی ازجمله درمان خار پاشنه در طب سنتی متغیر است. در صورتی که پزشک، موارد خفیف عارضه خار پاشنه را تشخیص دهد، می‌توانید به‌دنبال درمان‌های تائید شده در طب سنتی و درمان خار پا...

 

با ایجاد و رشد یک زائده استخوانی در پاشنه پا که با درد، تورم و مشکلات مربوط به راه رفتن همراه است، درواقع با بیماری خار پاشنه روبه‌رو هستیم. احساس درد در پاشنه پا از اصلی‌ترین علائمی است که می‌تواند شما را از وجود این عارضه آگاه کند. درمان خار پاشنه با توجه به میزان پیشرفت آن، از روش‌های تهاجمی مانند جراحی تا روش‌های کم تهاجمی ازجمله درمان خار پاشنه در طب سنتی متغیر است. در صورتی که پزشک، موارد خفیف عارضه خار پاشنه را تشخیص دهد، می‌توانید به‌دنبال درمان‌های تائید شده در طب سنتی و درمان خار پاشنه در منزل باشید. در این مطلب، تمام روش‌های درمانی موثر و دردسترس برای بهبود این مشکل در ناحیه پاشنه پا را معرفی خواهیم کرد.

درمان خار پاشنه پا به روش طب سنتی

در طب سنتی برای درمان خار پاشنه، روش‌های متعدد و بی‌شماری مطرح شده است. تمام روش‌های درمان خار پاشنه در طب سنتی، امتحان خود را در کمک به بهبود این بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن، پس داده‌اند. بنابراین می‌توانید با خیال آسوده از بین ۱۳ روش درمانی پیش‌رویتان، چند گزینه را انتخاب کنید و به‌صورت مستمر تا رسیدن به بهبودی کامل، آن‌ها را انجام دهید.

درمان خار پاشنه با حنا

حنا، گیاهی است که از روزگاران قدیم برای درمان برخی بیماری‌ها و عفونت‌ها استفاده می‌شده است. پودر حنا به‌ویژه برای درمان و تسکین مشکلات مفصلی و پوستی، مفید است. تاثیر حنا در درمان خار پاشنه، ازجمله روش‌هایی است که در طب سنتی به آن اشاره شده است. با این حال، باید در استفاده از آن کمی محطاط باشید؛ چراکه برخی از افراد نسبت به این ماده گیاهی، حساسیت پوستی دارند.

درمان خار پاشنه با سیر

از موثرترین و محبوب‌ترین روش‌های درمان خار پاشنه در طب سنتی، می‌توان به تاثیر شگفت‌انگیز سیر در بهبود این بیماری اشاره کرد. از آنجایی که سیر دارای خواص ضددرد و ضدالتهابی است، می‌توانید برای تسکین درد در ناحیه پاشنه پا از آن کمک بگیرید. همچنین مصرف سیر باعث بهبود عملکرد سیستم گردش خون می‌شود؛ به این شکل خونرسانی به ناحیه آسیب دیده باعث درمان خار پاشنه می‌شود. برای این کار باید سیر پوست کنده و له شده را روی پاشنه پا بمالید و به‌آرامی ماساژ دهید. سیر با طبع گرمی که دارد، التهابات، تورم و دردهای ناشی از خار پاشنه را نیز کاهش می‌دهد.

درمان خار پاشنه با پیاز

استفاده از پیاز برای درمان خار پاشنه، قدمت زیادی دارد؛ اگرچه این روش ازنظر علم پزشکی، معتبر شناخته نمی‌شود. در طب سنتی به تاثیر پیاز در درمان خار پاشنه، اشاره شده است و گزارشات متفاوتی از تجربیات بیماران به‌چشم می‌خورد. به این معنی که برخی از افراد نتایج مثبتی را از مصرف پیاز در درمان خار پاشنه اعلام می‌کنند و برخی دیگر آن را بی‌تاثیر می‌دانند. اگر می‌خواهید این روش سنتی را انجام دهید، باید یک پیاز خرد شده را داخل پارچه تمیز یا کیسه قرار دهید و آن را به ناحیه پاشنه پا ببندید.

درمان خار پاشنه با شربت سودا

یکی از علت‌های ایجاد خار پاشنه را می‌توان در تجمع بیش‌از‌حد اخلاط سوداوی در قسمت‌های پایین تنه دانست. به همین دلیل شربت سواد با پاکسازی بدن، نقش موثری در بهبود و درمان خار پاشنه ایفا می‌کند. به‌طور کلی، شربت سودا در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد و از آن برای بهبود تمام بیماری‌های سوداوی استفاده می‌شود.

درمان خار پاشنه با حب مقلنجان

برای درمان خار پاشنه در طب سنتی می‌توانید از برخی گیاهان فرآوری شده مانند قرص حب مقلنجان استفاده کنید. این قرص گیاهی که با عنوان حب المقل نیز شناخته می‌شود، ترکیبی از گیاهان دارویی سورنجان، انجیر، کتیرا، ارزق، هلیله کابلی و … است. ترکیب گیاهان به‌کار رفته در تولید قرص حب المقل، به پاکسازی بدن از رسوبات مضر و اخلاط‌های زیان‌آور کمک می‌کند. در این شرایط، بسیاری از بیماری‌های بدن ازجمله خار پاشنه بهبود می‌یابد.

درمان خار پاشنه با عرق سنگاب

عفونت کلیه‌ها و وجود رسوب در آن‌ها، در ایجاد و تشدید خار پاشنه نقش دارد. اگر علت ایجاد خار پاشنه، مشکلات مربوط به کلیه تشخیص داده شود، باید برای پاکسازی این اندام از هرگونه سموم و اخلاط زائد اقدام کنید. در این شرایط، طب سنتی عرق سنگاب را برای درمان خار پاشنه پیشنهاد می‌کند که باید آن را به مدت ۱۴ روز مصرف کنید. درکنار این روش درمان، مصرف شیره انگور و انجیر را نیز انجام دهید.

درمان خار پاشنه با حجامت یا زالو درمانی

یکی دیگر از روش‌های درمانی توصیه شده در طب سنتی، زالودرمانی یا انجام حجامت است. این دو روش سنتی موجب کاهش التهابات و تورم موجود در پاشنه پا و درنهایت ازبین رفتن خار پاشنه می‌شوند. در اکثر مواقع با یک جلسه حجامت یا زالودرمانی، این عارضه درمان می‌شود؛ اما با توجه به پیشرفت خار پاشنه ممکن است به تکرار این دو روش نیاز باشد. برای این کار، تمرکز روی دو طرف تاندون آشیل و به‌ویژه بخش‌های داخل کف پا است.

درمان خار پاشنه با مصرف کلسیم های طبیعی

یکی دیگر از روش‌های درمان خار پاشنه در طب سنتی، شامل مصرف کلسیم‌های طبیعی است. زمانی که رسوب غیرطبیعی کلسیم در استخوان ناحیه پاشنه پا اتفاق می‌افتد، خار پاشنه ایجاد می‌شود. در این شرایط، مصرف مواد غذایی که کلسیم زیادی دارد، باعث تشدید بیماری می‌شود. اما در طب سنتی این باور وجود دارد که با مصرف تدریجی و به‌اندازه کلسیم‌های طبیعی می‌توان نتایج عالی در درمان خار پاشنه را مشاهده کرد. برای این کار باید روزی ۱ الی ۲ بار، ترکیب عسل و نصف قاشق چایخوری از پودر پوست تخم مرغ را روی زبان بریزید و آن را قورت دهید.

درمان خار پاشنه با سنگ پا و ماساژ

در طب سنتی، به خواص سنگ پا و فواید بی‌نظیر آن در درمان برخی بیماری‌ها تاکید زیادی شده است. این روش درمانی را می‌توانید بدون نگرانی و درکنار دیگر روش‌ها به‌منظور بهبود خار پاشنه استفاده کنید. ماساژ دادن پاشنه پا با کمک سنگ پا به تسکین درد و بهبود جریان خون کمک می‌کند. این روش حتی برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند نیز توصیه می‌شود.

درمان خار پاشنه با گوجه فرنگی

فواید شگفت‌انگیز گوجه فرنگی به‌ویژه دانه‌های داخل آن در طب سنتی مورد توجه زیادی است. برای درمان خار پاشنه می‌توانید علاوه بر خوردن روزانه گوجه فرنگی، دانه‌های آن را روی پاشنه پا ماساژ دهید. این کار را حداقل ۱ الی ۲ بار در هفته و به‌صورت مداوم انجام دهید تا اثرات بی‌نظیر آن را مشاهده کنید.

درمان خار پاشنه با سرکه سیب

از محبوب‌ترین و آسان‌ترین روش‌های درمان خار پاشنه در طب سنتی، سرکه سیب است. سرکه سیب حاوی مقادیر قابل توجهی از اسید استایک است که برای ازبین بردن خار پاشنه و جلوگیری از پیشرفت آن، مفید عمل می‌کند. همچنین این ماده طبیعی به تسکین درد و التهاباتی که به واسطه خار پاشنه بروز پیدا کرده است نیز کمک می‌کند.

البته در طب سنتی به تاثیرات مثبت آبغوره برای درمان این عارضه نیز توجه شده است. بنابراین هرکدام از این ماده که دردسترس شما قرار دارد را برای کمک به بهبود خار پاشنه استفاده کنید.

درمان خار پاشنه با روغن نارگیل

به‌طور کلی، برای درمان خار پاشنه در طب سنتی به ماساژ ناحیه آسیب دیده تاکید زیادی شده است. اگر این کار با مواد طبیعی و موثر مانند روغن نارگیل همراه باشد، به نتایج درمانی سریع‌تری می‌رسید. روغن نارگیل و ماساژ آن درقسمت پاشنه پا، به کاهش التهاب، تسکین درد، لطافت پوست و افزایش رطوبت این ناحیه کمک می‌کند. در این شرایط می‌توانید به بهبود بافت پیرامونی خار پاشنه برای کمک به تسریع روند درمان کمک کنید.

درمان خار پاشنه با جوش شیرین

جوش شیرین نیز از آن دست مواد طبیعی است که در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد. این ماده با خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی برای کاهش درد و بهبود خار پاشنه توصیه می‌شود. برای بهره‌مندی از خواص جوش شیرین، پاشنه پاهای خود را با آن ماساژ دهید و این کار را حداقل ۱ الی ۲ بار در هفته و به‌صورت منظم دنبال کنید.

 

13 روش درمان خار پاشنه پا به روش طب سنتی

روش های درمانی خار پاشنه در منزل

درکنار روش‌های درمانی متنوع و گسترده خار پاشنه در طب سنتی، بهتر است با برخی روش‌های درمان خار پاشنه در منزل نیز آشنا شوید. راهکارهای درمان خانگی به‌دلیل آسان و دردسترس بودن، مورد توجه زیادی قرار دارند و استمرار در رعایت آن‌ها با نتایج خوبی همراه است. این درمان‌های خانگی خار پاشنه را به‌خاطر بسپارید و به‌خوبی انجام دهید:

درمان خانگی خار پاشنه با ماساژ

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، ماساژ مداوم و همیشگی ناحیه پاشنه پا، به درمان این عارضه و تشکین درد ناشی از آن کمک می‌کند. برای این کار پاشنه پا و اطراف تاندون آشیل را با یکی از این روغن‌های طبیعی و با طبع گرم ماساژ دهید:

  • روغن عرق النسا
  • روغن زیتون
  • روغن سیاه‌دانه
  • روغن کنجد
  • روغن شترمرغ
  • روغن کوهان شتر
  • روغن نارگیل
  • و…

برای جذب بهتر روغن به محل آسیب دیده، بهتر است ماساژدرمانی را شب‌ها به‌ویژه قبل از خواب انجام دهید. استفاده از یک پلاستیک فریزر و کشیدن آن روی محل ماساژ، جذب و اثردرمانی آن را دوچندان می‌کند. این کار را به‌صورت مداوم و همیشگی انجام دهید تا از دیدن نتایج درمانی آن در بهبود خار پاشنه شگفت‌زده شوید.

درمان خانگی خار پاشنه با گرم نگه داشتن پاشنه پا

یکی دیگر از موثرترین روش‌های درمان خار پاشنه در منزل، گرم نگه داشتن ناحیه آسیب دیده است. پوشیدن جوراب پشمی، استفاده از پدهای گرم کننده، قرار دادن پاها در زیر کرسی در فصل زمستان و همچنین ایستادن روی آجر داغ، در درمان خار پاشنه موثر عمل می‌کنند. قرار دادن یک تکه پشم در کفش‌ها و در قسمتی که پاشنه پا قرار می‌گیرد نیز روش فوق‌العاده موثری در گرم نگه داشتن پاها به‌شمار می‌رود.

درمان خانگی خار پاشنه با پرهیز از غذاهای با طبع سرد

درکنار دیگر روش‌های درمان خار پاشنه در منزل، باید روی غذاهایی که میل می‌کنید نیز دقت زیادی داشته باشید. از آنجایی که خار پاشنه یک بیماری ناشی از سردی محسوب می‌شود، باید در رژیم غذایی روزانه‌تان به‌دنبال مصرف غذاها، نوشیدنی‎ها و تنقلات با طبع گرم باشید. این بدان معناست که تا زمان بهبودی کامل خار پاشنه باید از مصرف موادغذایی با طبع سرد به‌ویژه لبنیات پرهیز کنید.

اگر خار پاشنه درمان نشود چه میشود؟

متاسفانه برخی از افراد مبتلا به خار پاشنه، در درمان آن سهل‌انگاری می‌کنند؛ چراکه به این باور اشتباه که این عارضه به‌صورت خودبه‌خودی درمان می‌شود، اعتقاد دارند. از آنجایی که این عارضه در کیفیت زندگی، احساس خوشایند و نحوه فعالیت‌های معمول شما تاثیر زیادی دارد، باید از روش درمانی مناسب با توجه به تایید پزشک متخصص استفاده کنید.

به‌طور کلی، عدم درمان خار پاشنه مشکلات جدی و تهدید کننده‌ای برای سلامتی ایجاد نمی‌کند، اما باید تمام کارهای روزانه‌تان را با احساس درد خفیف تا شدید انجام دهید. یکی از علت‌های اصلی خار پاشنه به سن مربوط می‌شود؛ به این معنی که در افراد مسن احتمال ابتلا به خار پاشنه بیشتر است. به همین دلیل باید به نیازهای سالمندان توجه شود و به صورت ویژه از آنها مراقبت و نگهداری کرد.

 

13 روش درمان خار پاشنه پا به روش طب سنتی

خار پاشنه درمان قطعی دارد؟

درست است که درمان‌های زیادی برای خار پاشنه وجود دارد؛ اما نمی‌توان یک درمان قطعی برای آن اعلام کرد. روش‌های متعددی در درمان خار پاشنه در منزل، درمان خار پاشنه در علم پزشکی و درمان خار پاشنه در طب سنتی، ذکر شده است که هرکدام از آن‌ها با نتایج سریع یا طولانی مدتی همراه هستند. اما باید درنظر داشته باشید که روش‌های درمانی معرفی شده در طب سنتی برای موارد خفیف‌تر مناسب است؛ چراکه درمانی کم تهاجمی و محافظه‌کارانه محسوب می‌شوند.

سخن پایانی

خار پاشنه ازجمله مشکلات رایجی است که افراد مبتلا به آن با دردسرهای مربوط به راه رفتن و احساس درد مواجه هستند. برای درمان این عارضه، ممکن است پزشک برخی از درمان‌های کم تهاجمی و خانگی را تجویز کند. در این شرایط می‌توانید یک یا چند راهکار درمان خار پاشنه در طب سنتی را دنبال کنید. از آنجایی که درمان این عارضه با پیشنهادات طب سنتی با نتایج متفاوت و طولانی مدتی همراه است، باید روند بهبود یا پیشرفت خار پاشنه توسط پزشک بررسی شود تا در صورت لزوم از مداخلات دارویی و پزشکی بهره ببرید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مبل شنی تبلیغات متنی