تاریخ انتشار : پنجشنبه 29 آذر 1403 - 0:57
کد خبر : 6615

زنگ خطر دیابت به صدا درآمد؛ ۸ میلیون ایرانی در معرض تهدید

زنگ خطر دیابت به صدا درآمد؛ ۸ میلیون ایرانی در معرض تهدید

به گزارش بخش اخبار سلامت خانه مهتاب, آمار ها حکایت از آن دارد که حدود ۸ میلیون ایرانی مبتلا یا در معرض ابتلا به دیابت هستند. این بیماری مزمن که با افزایش قند خون مشخص می‌شود، می‌تواند عوارض جدی مانند بیماری‌ های قلبی، کلیوی و نابینایی را به دنبال داشته باشد. اگر چه دیابت قابل

به گزارش بخش اخبار سلامت خانه مهتاب, آمار ها حکایت از آن دارد که حدود ۸ میلیون ایرانی مبتلا یا در معرض ابتلا به دیابت هستند. این بیماری مزمن که با افزایش قند خون مشخص می‌شود، می‌تواند عوارض جدی مانند بیماری‌ های قلبی، کلیوی و نابینایی را به دنبال داشته باشد. اگر چه دیابت قابل کنترل است، اما عدم توجه به آن می‌تواند عواقب جبران‌ ناپذیری را به همراه داشته باشد.

دیابت، بیماری خاموش؛ تهدیدی جدی برای جوانان

دیابت دیگر فقط مختص افراد مسن نیست و به طور فزاینده‌ای جوانان را نیز تهدید می‌کند. آمارها نشان می‌دهد که شیوع این بیماری خطرناک در کشور به شدت افزایش یافته است. اما خبر خوب این است که با آگاهی از عوامل خطر و اتخاذ سبک زندگی سالم، می‌توان از ابتلا به دیابت پیشگیری کرد.

در سال‌های اخیر، به علت افزایش چاقی، عدم تحرک بدنی و رژیم غذایی نامناسب، دیابت که به آن بیماری خاموش نیز گفته می‌شود، در بین جوانان و نوجوانان شیوع بیشتری پیدا کرده است. متخصصان معتقدند که سبک زندگی سالم نقش مهمی در پیشگیری و درمان دیابت دارد.

دیابت به این دلیل بیماری خاموش نامیده می‌شود که بدون علامت هشدار دهنده شروع به پیشرفت می‌کند. متاسفانه تعداد مبتلایان به دیابت نوع یک و دو در جهان رو به افزایش است و بیش از ۷۵ درصد این افراد در کشورهای کم درآمد و متوسط زندگی می‌کنند. نگران کننده‌تر این که نیمی از مبتلایان به دیابت، یعنی بیش از ۲۳۰ میلیون نفر، از بیماری خود بی‌خبر هستند.

دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، نسبت به شیوع ۱۴ درصدی دیابت در کشور هشدار داده و اعلام کرده است که حدود ۸ میلیون نفر در ایران به این بیماری مبتلا هستند. وی تاکید کرده است که با سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی می‌توان از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها، از جمله دیابت، پیشگیری کرد.

دکتر رییسی همچنین بر اهمیت پیشگیری از بیماری‌های ارثی مانند دیابت تاکید کرده و گفته است که می‌توان این بیماری‌ها را قبل از آسیب رساندن به قلب و کلیه شناسایی و کنترل کرد. به گفته وی، آموزش سبک زندگی سالم به مردم و هدایت آنها به سمت پیشگیری از بیماری‌ها می‌تواند راهگشا باشد.

معاون وزیر بهداشت، وضعیت نظام سلامت را نامناسب و پرداختی از جیب بیماران را بالا دانسته و بر لزوم مدیریت منابع و ساماندهی نظام سلامت تاکید کرده است. وی افزوده است که اضافه شدن امکانات درمانی در مناطق مختلف مهم است، اما باید قبل از آن بر پیشگیری از بیماری‌ها تمرکز کرد و بار بیماری‌ها را کاهش داد.

دکتر رییسی، اجرای دقیق و کامل برنامه پزشک خانواده را یکی از راه‌های ساماندهی نظام سلامت دانسته و بر اهمیت سرمایه‌گذاری در سطح یک خدمات و پیشگیری از بیماری‌ها با مراقبت‌های بهداشتی تاکید کرده است. وی یادآور شده است که اجرای برنامه پزشک خانواده به عنوان یکی از راه‌های ساماندهی نظام سلامت، سال‌هاست در استان‌های فارس و مازندران شروع شده، اما فقط محدود به سطح یک خدمات است.

به گفته دکتر رییسی، تا زمانی که برنامه پزشکی خانواده در سطوح دو و سه خدمات اجرایی نشود، پویایی و اثربخشی لازم را نخواهد داشت. این برنامه باید به درستی و با توسعه زیرساخت شبکه بهداشت کشور و فراهم کردن الزامات آن اجرایی شود.

دکتر رییسی همچنین بر لزوم ارائه خدمات با کیفیت تاکید کرده و با بیان اینکه کیفیت خدمات به معنی رضایت مشتری است، افزوده است که باید رضایت و مشتری را درست تعریف کنیم. رضایت باید برای ارائه دهنده و گیرنده خدمات ارزش افزوده به همراه داشته باشد و بیمار در زمان مراجعه به پزشک و مراقب سلامت باید بسته خدمتی مناسب دریافت کند.

وی در پایان تاکید کرده است که همیشه رضایت مشتری از مسیر رضایت ارائه کننده خدمات می‌گذرد. اگر ارائه دهنده خدمات را راضی نگه داریم، مراجعه کنندگان نیز راضی خواهند بود. بنابراین برای افزایش کیفیت باید رضایت کارکنان نظام سلامت را جلب کنیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.