تاریخ انتشار : دوشنبه 29 بهمن 1403 - 0:17
کد خبر : 7428

سفری به گذشته با قلعه سلاسل شوشتر: نگینی درخشان بر تارک تاریخ

سفری به گذشته با قلعه سلاسل شوشتر: نگینی درخشان بر تارک تاریخ

قلعه سلاسل شوشتر، یادگاری باشکوه از تاریخ پر فراز و نشیب ایران، با زیبایی های تاریخی خود هر بیننده ای را مجذوب می کند. این قلعه که در فهرست آثار ملی ایران و میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده، گواهی بر معماری بی نظیر و هنر دست ایرانیان در طول قرون متمادی است. در این

قلعه سلاسل شوشتر، یادگاری باشکوه از تاریخ پر فراز و نشیب ایران، با زیبایی های تاریخی خود هر بیننده ای را مجذوب می کند. این قلعه که در فهرست آثار ملی ایران و میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده، گواهی بر معماری بی نظیر و هنر دست ایرانیان در طول قرون متمادی است. در این مطلب قصد داریم به معرفی این اثر تاریخی ارزشمند و جاذبه های آن بپردازیم.

معرفی قلعه سلاسل

این قلعه دیدنی و تماشایی در فاصله ۶۱ کیلومتری از دزفول واقع شده، منطقه ای خوش آب و هوا با مناظر و تماشایی می باشد. قدمت تاریخی این قلعه و محوطه آن به زمان ساسانیان و هخامنشیان باز می گردد. این بنا از دیدنی های شوشتر می باشد. شما در لینک امکان آشنایی با دیدنی های شوشتر را دارید.

موقعیت قلعه

این‌ قلعه تاریخی و قدیمی در شهر شوشتر و در دامنه های زاگرس قرار دارد. فاصله این قلعه تا دزفول تنها ۶۱ کیلومتر بوده و به شهرهای دیدنی اطراف مثل اهواز نزدیک می باشد. شرایط آب و هوایی مناسب در این منطقه موجب شده تا گردشگران زیادی از آن دیدن کنند.

این قلعه دارای پل های مهمی بوده که راهی برای عبور از خندق های اطرافی هستند. در نزدیکی این قلعه آبشارها و آسیاب های تاریخی و قدیمی نیز قرار دارد.‌ پل های قدیمی که در این نزدیکی مشاهده می کنید یک راه ارتباطی بسیار مهم بوده اند. در حقیقت این پل ها راهی برای عبور از خندق ها می باشد.

جنس این پل ها از سنگ و ساروج بوده و دارای آجر نیز هستند. قسمت های مختلفی در این قلعه وجود دارد که از دیدن آن لذت می برید. نقاره خانه، شبستان، باغچه، حرم خانه و … از دیگر جاذبه هایی بوده که از دیدن آن ها لذت می برید.

سفری به گذشته با قلعه سلاسل شوشتر: نگینی درخشان بر تارک تاریخ

بررسی معماری قلعه

با نگاهی به قسمت های مختلف این قلعه می توانید، اطلاعات بیشتری درباره آن کسب کنید‌. شودان یکی از قسمت های مهم این قلعه بوده که در گرمای ۵۰ درجه خوزستان موجب خنکای آن می شود. این اتاق ها سردابه هایی برای فرار از گرما می باشد. این قلعه در زمان نادرشاه نیز مکانی برای اسکان بوده است.

در زمان ناصرالدین شاه این بنا بازسازی شد. در عکس ها، نقاشی ها و تصاویری که از این بنا مشاهده می کنید، به خوبی می توانید به قدمت این مجموعه پی ببرید. در برخی قسمت ها کوشک هایی لاجوردی و طلاکاری شده بوده اند که نمای بنا را دو چندان می کند‌.

بالاترین قسمت این قلعه کوشک و عمارت حاکم نشین داشته که کاربردهای متعددی داشته اند. فضای داخلی بنا نیز برای تهویه هوا و نور فضای مناسبی دارد. این عمارت و قلعه فضای تاریخی و دیدنی مناسبی داشته که می توانید از آن بازدید کنید.

سفری به گذشته با قلعه سلاسل شوشتر: نگینی درخشان بر تارک تاریخ

کاربرد قلعه

این بنا علاوه بر کاربردهای نظامی و حکومتی برای کنترل مستقیم آب نیز کاربرد داشته و در طی تاریخی موارد زیادی از استفاده های این‌ بنا وجود داشته است.

هتل های نزدیک برای اقامت:

در نزدیکی قلعه سلاسل هتل های مناسب و با امکاناتی برای اسکان شما عزیزان وجود دارد. شما می توانید به هتل های سنتی خانه پدری شوشتر، سنتی سرابی شوشتر، عمارت افضل شوشتر سری بزنید و امکانات این هتل ها را برای اسکان خود انتخاب کنید.

قلعه سلاسل شوشتر: گنجینه‌ای از تاریخ و معماری باشکوه

شوشتر، شهری زیبا در دامنه کوه‌های زاگرس، با جاذبه‌های تاریخی و طبیعی خود، همواره مورد توجه گردشگران بوده است. یکی از مهم‌ترین این جاذبه‌ها، قلعه سلاسل است که با معماری باشکوه و تاریخ پرفراز و نشیب خود، هر بیننده‌ای را مجذوب می‌کند.

معرفی قلعه سلاسل

قلعه سلاسل در استان خوزستان و در شمال غربی شهر شوشتر واقع شده است. قدمت این قلعه به دوران هخامنشیان و ساسانیان بازمی‌گردد و در طول تاریخ بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.

این قلعه در گذشته شامل بخش‌های مختلفی مانند حیاط‌ها، سربازخانه، آشپزخانه، حمام، برج‌ها و… بوده است. اما امروزه متأسفانه بخش زیادی از این قلعه تخریب شده و تنها بخش‌هایی از آن باقی مانده است.

با این وجود، همین بخش‌های باقی مانده نیز نشان دهنده عظمت و شکوه این قلعه در گذشته هستند. معماری بی‌نظیر، تزئینات زیبا و موقعیت مکانی خاص این قلعه، آن را به یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم در استان خوزستان تبدیل کرده است.

موقعیت قلعه

این قلعه تاریخی و قدیمی در شهر شوشتر و در دامنه کوه‌های زاگرس قرار دارد. فاصله این قلعه تا دزفول تنها ۶۱ کیلومتر بوده و به شهرهای دیدنی اطراف مثل اهواز نزدیک می‌باشد. شرایط آب و هوایی مناسب در این منطقه موجب شده تا گردشگران زیادی از آن دیدن کنند.

این قلعه دارای پل‌های مهمی بوده که راهی برای عبور از خندق‌های اطراف هستند. در نزدیکی این قلعه آبشارها و آسیاب‌های تاریخی و قدیمی نیز قرار دارد. پل‌های قدیمی که در این نزدیکی مشاهده می‌کنید یک راه ارتباطی بسیار مهم بوده‌اند. در حقیقت این پل‌ها راهی برای عبور از خندق‌ها می‌باشند.

جنس این پل‌ها از سنگ و ساروج بوده و دارای آجر نیز هستند. قسمت‌های مختلفی در این قلعه وجود دارد که از دیدن آن لذت می‌برید. نقاره خانه، شبستان، باغچه، حرم خانه و … از دیگر جاذبه‌هایی بوده که از دیدن آن‌ها لذت می‌برید.

بررسی معماری قلعه

با نگاهی به قسمت‌های مختلف این قلعه می‌توانید، اطلاعات بیشتری درباره آن کسب کنید. شودان یکی از قسمت‌های مهم این قلعه بوده که در گرمای ۵۰ درجه خوزستان موجب خنکای آن می‌شود. این اتاق‌ها سردابه‌هایی برای فرار از گرما می‌باشد. این قلعه در زمان نادرشاه نیز مکانی برای اسکان بوده است.

در زمان ناصرالدین شاه این بنا بازسازی شد. در عکس‌ها، نقاشی‌ها و تصاویری که از این بنا مشاهده می‌کنید، به خوبی می‌توانید به قدمت این مجموعه پی ببرید. در برخی قسمت‌ها کوشک‌هایی لاجوردی و طلاکاری شده بوده‌اند که نمای بنا را دو چندان می‌کند.

بالاترین قسمت این قلعه کوشک و عمارت حاکم‌نشین داشته که کاربردهای متعددی داشته‌اند. فضای داخلی بنا نیز برای تهویه هوا و نور فضای مناسبی دارد. این عمارت و قلعه فضای تاریخی و دیدنی مناسبی داشته که می‌توانید از آن بازدید کنید.

کاربرد قلعه

این بنا علاوه بر کاربردهای نظامی و حکومتی برای کنترل مستقیم آب نیز کاربرد داشته و در طی تاریخی موارد زیادی از استفاده‌های این بنا وجود داشته است.

هتل‌های نزدیک برای اقامت

در نزدیکی قلعه سلاسل هتل‌های مناسب و با امکاناتی برای اسکان شما عزیزان وجود دارد. شما می‌توانید به هتل‌های سنتی خانه پدری شوشتر، سنتی سرابی شوشتر، عمارت افضل شوشتر سری بزنید و امکانات این هتل‌ها را برای اسکان خود انتخاب کنید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.