درمان فیشر بدون درد و خونریزی
فیشر یا شقاق مقعدی یکی از انواع بیماریهای نشیمنگاهی است که باعث ایجاد یک شکاف یا پارگی بر پوست اطراف دهانه مقعد میشود. درمان فیشر بسیار اهمیت دارد؛ زیرا این بیماری باعث درد، التهاب و خونریزی در هنگام اجابت مزاج در ناحیه مقعد شود که بسیار دردناکاند.
بسیاری از بیماران مبتلا به این عارضه نشیمنگاهی به دنبال درمان فیشر بدون درد و خونریزی هستند. اینکه درمان فیشر چگونه انجام میشود به نوع فیشر و شرایط آن باز میگردد.
بیماری شقاق یا فیشر به دو دسته حاد و مزمن تقسیم میشود. فیشر حاد وضعیتی است که بیمار برای اولین بار به این عارضه مبتلا شده و با درمانهای سادهای همچون مراقبتهای خانگی و استفاده از داروها بهبود مییابد. فیشر مزمن به حالتی از این بیماری گفته میشود که شقاق حاد در عرض ۶ تا ۸ هفته درمان نشده و نیاز به درمانهای جدیتری دارد.
به طور معمول درمان در وضعیت فیشر مزمن از طریق عمل جراحی یا لیزر بیماری فیشر انجام میشود. درمان فیشر بدون درد و خونریزی لیزردرمانی است؛ اما اینکه این روش تا چه اندازه مناسب وضعیت بیماری است به نظر پزشک باز میگردد.
بسیار مهم است که بیماران پس از مشاهده علائم شقاق که به طور معمول درد، التهاب و قرمزی در ناحیه مقعد و خونریزی در هنگام اجابت مزاج است به پزشک متخصص مراجعه کنند تا شدت بیماری آنها توسط پزشک سنجیده شود و با توجه به آن درمان مناسب بیماری آغاز گردد.
عمل جراحی فیشر چگونه انجام میشود؟
عمل جراحی فیشر یکی از روشهای قدیمی برای درمان این بیماری است. این روش درمانی به شکلهای مختلفی انجام میشود که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
روش اسفنکتروتومی داخلی جانبی
در این روش درمانی عضله اسفنکتر مقعد برش یا کشش داده میشود تا به این ترتیب اسپاسم عضله کاهش پیدا کند. این روش باید تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی در بیمارستان انجام شود. حدود ۶ هفته زمان میبرد تا عروق ناحیه به شکل کامل بهبود پیدا کنند. روش اسفنکتروتومی به دو شکل جراحی بسته و جراحی باز صورت میگیرد.
فیشرکتومی
فیشرکتومی روش درمانی دیگری است که نتیجه آن تقریباً مشابه با روش قبلی است. در این روش زخم را بریده و جدا میکنند و سپس با استفاده از مادهای خاص دهانه زخم را میبندند. به دلیل اینکه در این روش عضلات اسفنکتر بریده نمیشود این روش مناسب افرادی است که احتمال بیاختیاری مدفوع در آنها بالا است.
فلپ پیشرفته
این روش یکی دیگر از روشهای عمل جراحی فیشر است. در این روش جراح بافت سالم را از دیگر قسمتهای بدن برمیدارد و از آن برای ترمیم زخم فیشر و بهبود خونرسانی به این ناحیه استفاده میکند. در واقع در این روش بافت سالم جایگزین بافت آسیبدیده میشود.
اینکه کدام یک از این روشها مؤثر هستند به تشخیص پزشک باز میگردد. عمل جراحی فیشر باید توسط پزشکان متخصص انجام شود تا کمترین عارضه را به همراه داشته باشد و این بیماری را برای همیشه درمان کند.
لیزر بیماری فیشر چگونه انجام میشود؟
لیزر بیماری فیشر یکی از روشهای بسیار محبوب برای درمان این بیماری است. این روش درمانی یک روش کم تهاجمی به شمار میرود و از دستگاههای CO2 در این روش درمانی استفاده میشود.
جهت لیزر بیماری فیشر ابتدا ناحیه آسیبدیده بیحس میشود. سپس پزشک با استفاده از دستگاه لیزر شکاف و پارگیهای ناشی از شقاق را مسدود میکند و به ترمیم بافتهای آسیبدیده میپردازد. همچنین بخش کوچکی از عضله مقعد برش داده میشود و سپس با دستگاه لیزر ترمیم میگردد.
لیزردرمانی حدود ۱۵ تا ۴۵ دقیقه به طول میانجامد و این مدت زمان با توجه به شرایط شقاق بیمار متفاوت است.
لیزر بیماری فیشر نیازی به بیهوشی و بستری شبانه ندارد و همین مسئله باعث میشود بیمارانی که با کمبود زمان برای درمان بیماری خود مواجه هستند کمترین دغدغه را داشته باشند.
از آنجایی که در حین لیزر بیماری فیشر بافتهای آسیبدیده ترمیم میشوند بیمار برخلاف روش جراحی نیازی به استراحت و دوره نقاهت ندارد و میتواند امور روزمره خود را به سادگی در پیش گیرد.
این روش درمانی امروزه در مراکز تخصصی بسیاری انجام میشود. یکی از این مراکز، مرکز تخصصی درمان فوری است. در این مرکز درمانی پزشکان فوقتخصص کولورکتال با بهترین دستگاههای لیزر اقدام به درمان بیماری شقاق میکنند. تخصص و تجربه این پزشکان و از طرفی دستگاههای لیزر بسیار مجهز و به روز باعث میشود که این بیماری بدون عوارض و بدون احتمال بازگشت بیماری برای همیشه مداوا شود.
درمان شقاق مقعدی در خانه چگونه انجام میشود؟
درمان شقاق مقعدی در خانه یکی از روشهای درمان این بیماری است و در مواردی که فرد به شقاق حاد مبتلا باشد توسط پزشک پیشنهاد میشود. درمان شقاق مقعدی در خانه به طور معمول شامل ترکیبی از تغییرات در رژیم غذایی، استفاده از داروهای خانگی و رعایت بهداشت مناسب است:
تغییرات در رژیم غذایی
برای داشتن یک رژیم مناسب اقدامات زیر لازم است:
افزایش مصرف فیبر: مصرف مواد غذایی غنی از فیبر مانند میوهها، سبزیها، غلات کامل و نخودفرنگی میتواند به بهبود حرکات روده و جلوگیری از یبوست کمک کند.
نوشیدن آب کافی: هیدراته ماندن به نرم شدن مدفوع کمک میکند و فشار کمتری روی مقعد میآورد.
حمام آب گرم (سیتز)
به بیماران توصیه میشود روزانه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب گرم و یا آب آغشته به محلولهای ضدعفونیکننده ۲ تا ۳ بار بنشینند.
استفاده از ملینها
افرادی که به یبوست مبتلا هستند با تجویز پزشک میتوانند از ملینهای فیبری یا نرمکنندههای مدفوع برای درمان بیماری خود استفاده کنند.
استفاده از پمادها و کرمهای موضعی
بسیاری مواقع پزشکان استفاده از پمادهای زیر را توصیه میکنند:
- کرمهای بیحسکننده: کرمهای حاوی لیدوکائین میتوانند به کاهش درد کمک کنند.
- کرمهای استروئیدی: این کرمها میتوانند به کاهش التهاب و تسکین علائم کمک کنند.
- پمادهای مخصوص شقاق: برخی پمادها حاوی نیتراتها یا کلسیم بلوکرها هستند که در افزایش جریان خون و تسریع بهبود مؤثرند.
تغییر در عادات دستشویی
به بیماران توصیه میشود اجابت مزاج خود را به تأخیر نیندازند و از طرفی در هنگام دفع فشار زیادی به ناحیه مقعد خود وارد نکنند.
داشتن تحرک
فعالیت منظم بدنی و داشتن تحرک در طول روز نقش مهمی در جلوگیری از یبوست و فشار به زخم شقاق دارد.
این روشها میتوانند در مراحل اولیه بیماری شقاق به درمان این بیماری بسیار کمک کنند و باعث شوند بیماری شقاق به سادهترین شکل خود بهبود یابد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰